Lectia "cutremurul", predata in scolile din Romania. Elevii invata ce sa faca in cazul unui seism

Dată publicare: 29-10-2013 14:01
Dată actualizare: 01-11-2013 06:50


Dupa cutremurele inregistrate in ultima vreme in Vrancea si Galati, autoritatile iau masuri pentru educarea populatiei.

 

In scoli, ajung reprezentanti ai ISU, care ii invata pe elevi cum ar trebui sa reactioneze in cazul unui seism. Un astfel de exercitiu a avut loc in cadrul unei unitati de invatamant din Bucuresti.

Sirenele au inceput sa dea alarma la Scoala 135. La o clasa pregatitoare, aflata la parter, cei mici sunt pregatiti de invatatoare si invata ce trebuie sa faca in cazul unui cutremur.

Fiecare elev este constient ca trebuie sa invete sa repete gesturile aratate de profesori, daca se va produce un cutremur.

In prima instanta, cand alarma a sunat, copiii au fost adapostiti sub bancute. In momentul in care alarma a sunat a doua oara, pentru a anunta terminarea seismului, micutii au fost scosi de invatatoare, cu tot cu ghiozdanele in care au sandvisuri si sticle cu apa.

In afara masurilor de prima urgenta, spun cei de la ISU, si anume sa fii calm, sa nu intri in panica, sa te adapostesti sub obiecte care te pot apara, este important ca acasa sa existe o mica trusa cu cele necesare in caz de urgenta, in care sa fie o sticla de ape, sandvisuri, haine, un aparat de radio, ceva bani si un fluier.

Trebuie tinut cont ca Bucurestiul se afla intr-o zona cu seismicitate mare, iar in acest an activitatea seismica in Vrancea a fost dubla fata de anul trecut.

Nimeni nu stie daca sau cand va avea loc un cutremur mare, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim pregatiti.

Tags: cutremur, seism, elevi,


VIDEO PROTVPLUS.RO