La o luna de la incendiul din Bamboo, specialistii cerceteaza cladirea prabusita. De ce a intarziat operatiunea


Ultimul update: Joi 02 Martie 2017 07:06
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2017 13:30
Categorie: Stiri actuale

La o luna dupa incendiul care a mistuit clubul ''Bamboo'', anchetatorii se pregatesc sa inceapa cercetarea la fata locului, cea mai importanta parte a anchetei.

Luni a inceput dezafectarea cladirii arse. Muncitorii trebuie sa lucreze cu mare atentie pentru ca acoperisul sa nu se prabuseasca de tot peste probele vitale in dosar. Acestea sunt cu atat mai importante cu cat procesul de recuperare a imaginilor suprinse de camere a esuat. Echipamentele de filmare au fost distruse de foc.

Autoritatile nu au folosit o macara de 200 de tone, asa cum le-au sugerat specialistii ci utilaje de mici dimensiuni care sa toace incet dar sigur structura macinata de foc.

Miza anchetatorilor este sa ajunga in locul in care a izbucnit focul. Este vorba despre o fosta sala de fitness, nefolosita, aflata langa intrarea in club. Din analiza cenusei si din felul in care arata spatiul anchetatorii vor putea sa spuna daca a fost un accident, o neglijenta sau o mana criminala.

Patronul clubului a oferit deja informatii importante, care daca se confirma pot influenta ancheta.

Catalin Botezatu: "Draperiile din incapere au luat foc, desi nu exista nicio sursa de electricitate acolo."

Asadar, nu erau cabluri electrice care sa traverseze camera iar unii angajati ar fi vazut persoane care fumau acolo.

Ipoteza unei tigari aprinse aruncata pe jos este greu de probat pentru ca sala este scrum. In cazul in care ar fi fost folosit un accelerator,adica un combustibil, aruncat in incapere, resturile rezultate din ardere ar trebui sa lamureasca asta.

Procuror criminalist Pruna Mihai: "Nu este exclusa nici o varianta, toate ipotesele vehiculate sunt verificate in functie de probe. Intr-adevar ne axam pe un anumit loc dar in principiu va fi cercetat tot clubul in masura in care acest lucru va fi posibil din punct de vedere al sigurantei."

Cu exceptia scheletului metalic totul este ars, asa ca misiunea specialistilor nu va fi deloc usoara, mai ales daca descopera, dupa ce intra in interior, ca si instalatia electrica este carbonizata.

Anchetatorii vor putea sa paseasca inauntru dupa ce acoperisul, care are 24 de m, va fi dat la o parte, operatiune care se poate intinde pe cateva saptamani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO