La 5 zile de la explozia devastatoare din Iasi, tot nu s-a gasit cauza exacta. Anuntul ingrijorator al specialistilor

Ultima actualizare: 08-08-2016 07:05

Au trecut 5 zile de cand un bloc din Iasi s-a facut farame in urma unei deflagratii, iar autoritatile tot nu au gasit cauza exacta.

Specialistii de la INSEMEX Petrosani au luat probe, inclusiv din molozul de la subsolul imobilului si ar putea cere ca strada sa fie decopertata pentru a verific reteaua de gaze. In tot acest timp, bietii oameni nu au voie sa intre in apartamente.

Expertii Institutului National de Securitate Miniera si Protectie Anti-Exploziva au o misiune dificila. Specialistii spun ca probele din subsolul blocului sunt esentiale asa ca pentru siguranta lor, zidurile au fost asigurate cu niste grinzi metalice.

Specialistii au anuntat ca situatia este mai grava decat credeau initial si cel mai probabil vor incepe sa faca sapaturi pe intreaga strada. Deocamdata, la 50 de metri de blocul daramat au gasit noi fisuri in tevi.

Pentru ca situatia este extrem de grava prefectul de Iasi a cerut sa fie verificate toate instalatiile de gaze din oras.

Cei trei raniti in explozie aflati in spital, sunt in stare stabila, potrivit medicilor insa nu vor fi externati prea curand.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO