Klaus Iohannis il primeste la Cotroceni pe generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor aliate din Europa

Ultima actualizare: 03-04-2015 07:03
cover klaus iohannis phillip breedlove

Presedintele Klaus Iohannis il primeste marti, la Palatul Cotroceni, pe generalul Philip M. Breedlove, comandantul suprem al fortelor aliate din Europa.

Recent, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a firmat ca Alianta Nord-Atlantica va suplimenta prezenta militara in Europa, in special in statele estice, aplicand cel mai amplu dispozitiv de aparare colectiva de dupa Razboiul Rece, pe fondul investitiilor facute de Rusia si China in echipament militar.

"Sunem pe cale sa aplicam cel mai amplu dispozitiv de aparare colectiva de dupa incheierea Razboiului Rece", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit Euronews, citat de Mediafax.

In mod special, prezenta militara este suplimentata in Europa de Est. "Acesta este doar inceputul" modului de adaptare la noile realitati de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfasurat in Statele Unite.

Potrivit lui Stoltenberg, strategia viitoare a NATO va viza contracararea modelului de "razboi hibrid" - o combinatie de tehnici de razboi conventionale, de gherila urbana si cibernetice folosita in prezent in estul Ucrainei.

"NATO trebuie sa intensifice sistemele de alerta rapida situationala, pentru a sti cand avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride incearca sa profite de orice deficienta", a explicat Stoltenberg, indemnand tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice sa suplimenteze bugetele apararii, in contextul investitiilor masive in echipamente militare facute in ultimii ani de Rusia si China.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO