Coreea de Nord a inaugurat un nou oraș. Cum arată „utopia socialistă” a lui Kim Jong-un

Ultima actualizare: 03-12-2019 15:28
Kim Jong-un
KCNA

Coreea de Nord a sărbătorit finalizarea proiectului lui Kim Jong-un, acela de a construi un nou oraș în apropierea muntelui sacru Paektu, unde familia sa își revendică rădăcinile.

Luni a avut loc o sărbătoare cu artificii în orașul de lângă Muntele Paektu. Ziarul Rodong Sinmun a publicat fotografii în care îl arată pe Kim zâmbind în timp ce tăia o panglică la ceremonie, potrivit Guardian.

Orașul, numit Samjiyon, este considerat o „utopie socialistă”, cu apartamente noi, hoteluri, o stațiune de schi, facilități comerciale, culturale și medicale.

KCNA a transmis că orașul poate găzdui 4.000 de familii și că are 380 de clădiri publice și industriale, care se întind pe „sute de hectare”.

Orașul este una dintre cele mai mari inițiative economice pe care Kim le-a lansat ca parte a demersului său pentru a avea o economie independentă, însă construcția sa a fost întârziată, în principal din cauza lipsei de materiale de construcție și lipsa forței de muncă, în contextul sancțiunilor internaționale primite de Phenian.

Întârzierile în construirea orașului Samjiyon au determinat regimul Kim să mobilizeze brigadele de muncă pentru tineri, despre care activiștii pentru drepturile omului spun că sunt „sclavi” , deoarece nu primesc nici o remunerație și sunt nevoiți să muncească mai mult de 12 ore pe zi, primind în schimb șanse mai mari să intre la universitate sau să se alăture partidului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO