Jurnaliști în vreme de coronavirus în România: ”Asta a fost extrem de greu!”

Dată publicare: 23-03-2020 11:53
Dată actualizare: 23-03-2020 12:09


Liliana Curea

Jurnalista Alexandra Tănăsescu de la site-ul culturaladuba.ro a stat de vorbă cu mai mulți jurnaliști de televiziune, care, de mai bine de 3 săptămâni, ne aduc aproape zilnic informații despre ce se întâmplă în România din cauza noului coronavirus.

Greutatea informațiilor legate de coronavirus a căzut în principal pe jurnaliștii care se ocupau și până acum de domeniul sănătății, dar i-a atins și pe corespondenții din provincie, care sunt nevoiți să filmeze în focarele de infecție din punctele de trecere a frontierei.

Desigur, alături de reporteri sunt întotdeauna și operatorii care nu se văd și nu se aud, dar fac sacrificii similare.

Alexandra a stat de vorbă cu Liliana Curea, reporter PRO TV, Diana Dumitrașcu, reporter TVR, Carla Tănasie, reporter DIGI 24 și Anderka Iancea, reporter PRO TV Timișoara.

Liliana Curea spune că, în această perioadă, cel mai greu i se pare faptul că ”timpul trece mult prea repede”, comparativ cu volumul foarte mare de informații care trebuie gestionat.

”Mi se pare că timpul trece mult mai repede: sunt multe de făcut pe timpul zilei – să obții informații din timp, să le transcrii în știri, să le montezi, să ieși la LIVE, să nu uiți un carton, o hartă.

De multe ori am avut impresia că ‘’s-au scos din program’’ cele 2 ore dintre 17 și 19. Iar noaptea sunt prea puține ore de la mizeul nopții până când sună telefonul să o iau de la capăt.

A! Și să nu rămân fără baterie la telefon, asta a fost extrem de greu!” - spune Liliana Curea, corespondent Pro TV.

Interviul integral poate fi citit pe culturaladuba.ro.

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO