Judecatorul Stan Mustata incearca sa scape de condamnarea primita in prima instanta. De ce are acum o mana bandajata

Dată publicare: 11-08-2015 09:41
Dată actualizare: 14-08-2015 06:50


Marti dimineata, la sediul Instantei Supreme a ajuns Stan Mustata, unul dintre cei mai controversati judecatori acuzati de coruptie. El incearca sa-si lamureasca masurile preventive, dar vrea sa scape si de condamnarea primita deja in prima instanta.

Stan Mustata, care a fost la un moment dat unul dintre cei mai buni judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti, a ajuns in postura de inculpat si a venit la sediul Instantei Supreme marti dimineata. El a venit cu o mana bandajata, deoarece a suferit un accident casnic: si-a taiat 2 degete cu flexul. Unii dintre cei prezenti, care au auzit explicatiile lui Mustata, s-au intrebat daca nu cumva este vorba despre o "judecata divina", pentru lucrurile rele pe care le-ar fi facut - asa cum spun judecatorii anticoruptie.

Stan Mustata a fost arestat preventiv si, ulterior, trimis in judecata, pentru acuzatii de luare de mita, trafic de influenta sau constituirea unui grup infractional organizat. Impreuna cu o grefiera si un apropiat al lumii interlope, el ar fi racolat diferite persoane care aveau dosare la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a le convinge sa plateasca diferite sume de bani, garantandu-le ca le va ajuta sa obtina solutii favorabile.

Insa strigator la cer a fost acel detaliu - spun procurorii DNA - legat de faptul ca Mustata ar fi luat legatura, tot prin intermediul acelorasi complici, cu rudele unui copil accidentat intr-un accident de circulatie, carora le-a transmis ca, daca vor plati o suma insemnata de bani, le va majora daunele pe care instantele de judecata il obligau pe soferul vinovat sa le plateasca.

Stan Mustata se afla in prezent sub control judiciar, iar judecatorii Instantei Supreme vor decide marti posibila prelungire a acestei masuri preventive. Insa atat Mustata, cat si procurorii DNA au facut un apel impotriva unei decizii a judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, care au apreciat ca exista sufiente probe impotriva sa pentru a fi gasit vinovat si pentru a fi pedepsit cu 10 ani si 8 luni de inchisoare.

Asadar, el risca sa ajunga dupa gratii in aceasta toamna sau chiar spre sfarsitul anului, iar daca lucrurile merg rau pentru el, nu este exclus ca sentinta data in prima instanta sa fie majorata.


VIDEO PROTVPLUS.RO