Judecatoarea Barbalata a fost condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare pentru periclitarea securitatii nationale

15-05-2014 15:26


Georgeta Barbalata

ICCJ a condamnat-o pe judecatoarea Georgeta Barbalata la patru ani de inchisoare cu executare, pentru favorizarea infractorului si i-a achitat pe fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, precum si pe fostul sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad.

Instanta suprema a mai dispus achitarea Georgetei Barbalata, suspendata din functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului, potrivit Mediafax.

Fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, precum si fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Ilfov Mihai Vlad au fost achitati pentru acuzatiile legate de divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii. Decizia de joi a fost luata cu opinia separata a unui judecator, care a vrut sa-i condamne pe Vlad Mihai si pe Georgeta Barbalata pentru comiterea infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

Fostii procurori Marcel Sampetru si George Balan, judecatoarea Georgeta Barbalata si fostul sef al SIPI Ilfov Mihai Vlad au fost trimisi in judecata in aprilie 2013, pentru divulgarea unor informatii nedestinate publicitatii, unele dintre acestea fiind din cauze ce privesc siguranta nationala. Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Marcel Sampetru, procuror si consilier la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la data comiterii faptelor, pentru patru fapte de instigare la savarsirea infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii si pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii.

George Balan, procuror si membru al Consiliului Superior al Magistraturii la data comiterii faptelor, este judecat pentru doua fapte de complicitate la savarsirea infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii si pentru asociere in vederea savarsirii infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii.

Mihai Vlad, seful SIPI Ilfov la data comiterii faptelor, a fost trimis in judecata pentru doua fapte de furnizare de informatii nedestinate publicitatii, asociere pentru savarsirea infractiunii de furnizare de informatii nedestinate publicitatii si divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului, iar dudecatoarea Georgeta Barbalata a fost acuzata de favorizarea infractorului si divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO