Magistratele acuzate de luare de mita urmau sa judece eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2013 07:07
Data publicarii: Joi 14 Martie 2013 08:22
Categorie: Stiri actuale

Lovitura de imagine pentru justitia din Romania. Doua judecatoare de la Tribunalul Bucuresti, cele care ar fi trebuit sa judece recursul lui Adrian Nastase, sunt acuzate de trafic de influenta si luare de mita.

Ambele au fost retinute de procurorii DNA, dimineata, alaturi de un avocat si alte trei persoane. Anchetatorii spun ca judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache ar fi luat 100.000 de euro ca sa faciliteze eliberarea unor interlopi, dar si a lui Dinel Staicu, fostul patron al Univeristatii Craiova.

Cele doua judecatoare au fost aduse incatusate la Curtea de Apel, unde colegii lor pana azi vor decide daca le vor trimite sau nu dupa gratii, pentru coruptie.

Procurorii DNA au perchezitionat pana tarziu in noapte casele celor doi magistrati ai Tribunalului Bucuresti - Viorica Dinu si Antonela Costache.

Judecatoarele sunt acuzate ca ar fi luat bani ca sa faca trafic de influenta pentru ca anumite dosare sa ajunga la niste complete care au dat sentinte favorabile incupatilor ori sau ca sa elibereze din arest anumiti interlopi sau oameni de afaceri.

Printre cei eliberati cu usurinta s-ar numara si fostul patron al univ. Craiova, Dinel Staicu, trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu cu consecinte grave. Acesta a scapat de arest preventiv cu ajutorul completului de judecata din care ar fi facut parte Dinu si Costache.

Dealtfel, la audieri au fost adusi si fratele lui Dinel Staicu, dar si avocata acestuia, banuiti ca ar fi intermediat darea de mita.

Dar cine sunt judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache? Doua dintre cele mai vechi si cunoscute judecatoare ale Tribunalului Bucuresti.

Antoanela Costache, fosta sefa de sectie penala, si Viorica Dinu formeaza impreuna cu o a treia colega un complet de recursuri. Prin mana lor au trecut sute, poate mii de dosare, unele chiar controversate. Pana astazi nimeni nu a pus la indoiala corectitudinea lor, insa procurorii DNA au verificat o parte dintre hotararile date. In special cele care vizeaza lumea interlopa. Pe lista sunt cei din clanurile Pian si Duduianu.

Ancheta procurorilor DNA este abia la inceput si nu este exclus ca toata aceasta increngatura de afaceri intre avocati, grefieri si judecatori sa duca si la Curtea de Apel Bucuresti care va judeca si cererea de arestare preventiva a celor doua judecatoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO