Joi, vremea va fi instabila. Pe seara, in jumatatea sudica a tarii aversele vor fi destul de serioase. Prognoza pana duminica

29-05-2014 09:47


Joi, vremea va fi instabila. Pe seara, in jumatate...
Joi, vremea va fi instabila. Pe seara, in jumatate...

Joi, vremea va fi in general instabila si va ploua in regiunile montane si pe arii destul de mici in rest. Pe inserat si mai ales dupa lasarea noptii instabilitatea atmosferica va creste in jumatatea sudica unde aversele vor fi destul de serioase.

 

Izolat, se vor acumula cantitati insemnate de apa care pot depasi 20L/mp si cresc sansele de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra in intervalul 20...30 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan, se anunta vreme frumoasa cu mult soare iar maximele termice raman la fel de ridicate ca si ieri.

Vreme placuta si maxime de pana la 30 de grade asteptam si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. La noapte vor veni averse mai ales in zonele de munte iar in Carpatii de Curbura se pot depasi 20 l/mp.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim instabilitate si ploi, dar vom zari si soarele pe timpul zilei. Regimul termic nu sufera modificari majore fata de ziua trecuta.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor fi momente cu soare dar si cateva averse. Vor fi si tunete, fulgere si intensificari de scurta durata ale vantulul. Termometrele vor indica la amiaza 24...25 de grade.

In vestul tarii vremea va fi in general frumoasa. Ploile apar pe arii mai restranse iar regimul termic va fi unul foarte placut, cu maxime in jurul valorii de 25 de grade. La noapte ploile vor veni mai ales in zona de munte, iar in Muntii Banatului se pot strange cantitati mai importante de apa.

In tinuturile centrale, vor fi momente insorite dar si cateva averse mai ales in zonele de munte iar la noapte cantitatile de apa pot depasi 20 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Ploile vor veni si in sud-vestul tarii, mai ales in regiunile mai inalte si asta pe zone destul de mici.
Momentele cu soare vor domina ziua, iar maximele vor urca pana la 27...28 de grade.

Si in sud vor fi destule reprize de soare, dar si pe aici e posibil sa vina cateva averse cu vant intens, pe suprafete restranse. Instabilitatea se va accentua spre seara.

Vremea la Bucuresti

In Bucuresti, vremea va fi calda, in general frumoasa pe timpul zilei si cu instabilitate in crestere dupa-amiaza. Pe inserat si dupa lasarea noptii vor fi averse insotite de fulgere si de vant nervos, dar pana atunci vom avea o maxima de 28 de grade Celsius.

Vremea la Munte

La munte, vremea se va strica si si instabilitatea va creste din a doua parte a zilei si la apropierea serii, cand revin aversele. Vor fi si tunete, fulgere, iar vantul va prinde putere pe timpul ploilor. Nu este exclus sa cada grindina si se pot strange cantitati ceva mai mari de apa, de peste 20 L/mp. La noapte, instabilitatea va afecta Carpatii Meridionali, Muntii Banatului si Carpatii de Curbura.

Vremea pe trei zile

Vineri, va ploua pe suprafete foarte extinse iar cele mai mari cantitati de apa se vor inregistra in est.

Sambata, va ploua local in sud-vest si pe zone foarte mari in rest, iar vantul va creste in intensitate in toata tara.

Duminica, va ploua mai ales in nord si in centru insa in cantitati destul de mici.

Temperaturile scad vineri in toata tara iar sambata si duminica va fi racoare peste tot. Cele mai mici valori se vor inregistra in nord si in centru.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO