Anunțul medicilor privind starea de sănătate a jandarmului rănit pe stadionul din Cluj


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 20:27
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 13:41
Categorie: Stiri actuale

Stadionul Cluj Arena a fost scena unor confruntări deosebit de violente între forţele de ordine şi suporteri.

Un jandarm a fost lovit cu un scaun, rupt din tribună, după ce susţinătorii echipei locale au intrat pe teren, iar militarii au intervenit să îi evacueze. Secvenţele s-au derulat spre finalul partidei dintre U Cluj şi Hermannstadt. Jandarmul rănit are o fractură la cap, şi este internat. Agresorul său nu a fost prins.

Scaunul rupt din tribună şi aruncat cu furie spre forţele de ordine care încercau să îi ţină în frâu pe suporteri l-a izbit drept în cap pe jandarmul în vârstă de 44 de ani. Lovitura a fost extrem de puternică. Jandarmul s-a prăbuşit pe gazon şi, până să sosească ambulanta, mai mulţi colegi au încercat să îl ajute.

Incidentul a avut loc spre finalul meciului dintre Universitatea Cluj şi Hermannstadt, când mai mulţi suporteri violenţi au intrat pe teren. Militarii au folosit gaze lacrimogene, iar huliganii, cu fețele acoperite cu tricouri, au ripostat cu ţevi şi bucăţi de scaune.

Jandarmul rănit a fost dus de urgenţă la spital. Doctorii spun că are cutia craniană fracturată, dar că îşi va reveni.

„După o noapte petrecută la secţia de terapie intensivă, medicii a decis în urmă cu câteva ore transferul bărbatului de 44 de ani la spitalul Militar din Cluj. Aici va fi atent monitorizat."

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ultraj şi încearcă să dea de urma agresorului. Individul a fost identificat pe baza imaginilor suprinse de camerele jandarmilor, dar este încă liber.
Poliţiştii îi căuta şi pe ceilalţi huligani.

Ramona Pop, purtător de cuvând Brigada Mobilă de Jandami Cluj: „Incidentele au pornit când mai mulţi suporteri au pătruns pe teren şi pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit.”

Jandarmul rănit are un băiat care joacă la echipa de juniori a U Cluj.

Acum 11 ani, suporterii clujeni au fost implicaţi într-un scandal similar. Atunci un alt jandarm a fost lovit cu o cărămidă şi bătut de trei tineri. Agresorul principal a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Meciul dintre U Cluj şi Hermannstadt a fost pierdut de gazde.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Jandarm căzut la pământ, plin de sânge, în timpul meciului de la Cluj
VIDEO PROTVPLUS.RO