Teste cu detectorul de minciuni in cazul jafului de 1 mil. euro de pe autostrada Bucuresti-Pitesti

Ultima actualizare: 07-11-2012 06:41

Exista trei ipoteze de lucru in ancheta jafului de 1 milion de euro de pe autostrada Bucuresti-Pitesti: lovitura la pont, masina urmarita de cand a plecat cu cele 23 de kilograme de aur sau inscenare.

Cert este ca trei barbati mascati au furat din autoturism bijuteriile din metal pretios. Iar mari batai de cap n-au avut.

Podoabele nu erau transportate intr-un vehicul blindat, cum ar fi trebuit, si nici nu erau insotite de agenti inarmati. Mai mult, proprietarul aurului nu avea nici asigurare.

In portbagajul unui autoturism care nu iese cu nimic in evidenta se aflau 22,7 kilograme de aur sub forma de bijuterii. Soferul isi vedea linistit de drum pe Autostrada Bucuresti-Pitesti cand la kilometrul 89 a fost oprit de niste indivizi care la prima vedere pareau politisti. In realitate erau hoti mascati si au coborat dintr-o masina neagra.

Dupa ce au pus mana pe prada, talharii s-au urcat in masina lor si au disparut. Victimele, un roman si un turc, au anuntat imediat politia. Soseaua a fost impanzita de autoritati.

In zona a aparut si proprietarul podoabelor - un cetatean turc pe nume Ayhan Numan. El ii insarcinase pe cei doi sa duca metalulul pretios, se pare la Oradea.

Ayhan Numan are mai multe magazine amplasate in cele mai importante centre comerciale din capitala. Daca bijuteriile furate mergeau la o expozitie, asa cum ar fi declarat initial unul dintre anagajatii turcului se presupune ca erau de cea mai buna calitate.

Astfel, paguba estimata depaseste un milion de euro.

In ciuda acestei sume sediul firmelor lui Numan este intr-un bloc oarecare din sectorul 4 al Capitalei.

Din pacate pentru el proprietarul aurului a ignorat legea. Asa ca a transportat valori dar nu a folosit o masina blindata si nici personal inarmat.

Aceste norme sunt incalcate frecvent iar cei care fac asta risca pe langa paguba si o amenda de 5.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO