Italia se implică în cazul crimei la comandă din Galaţi. Asasinii, plătiţi cu 2.500 lei

Ultima actualizare: 11-01-2020 12:44

Procurorii de la Roma au demarat propria lor anchetă în cazul cetăţeanului italian ucis în România, din ordinul soţiei sale, potrivit primelor informaţii.

Procurorii italieni au demarat o anchetă, scrie Roma Today, în cazul asasinatului la comandă din judeul Galaţi. O femeie de 31 de ani din Tecuci ar fi plătit doi bărbaţi cu 2.500 de lei ca să îi ucidă soţul - un cetăţean italian cu trei decenii mai în vârstă decât ea, afirmă procurorii români.

Unul dintre agresori ar fi avut o relaţie cu soţia străinului, iar celălalt avea nevoie de bani. Toţi trei au fost reţinuţi pe 2 ianuarie.

Crima a avut loc acum două zile. Femeia a plecat atunci de acasă, în timp ce soţul ei dormea, şi a mers să îi întâlnească pe cei doi indivizi. Ulterior, agresorii au intrat peste bărbat în locuinţă şi l-au ucis în bătaie.

După ce a aflat că planul ei a funcţionat, femeia s-a întors acasă şi a sunat la 112. Poliţiştilor le-a spus că şi-a găsit soţul mort - cel mai probabil în urma unui accident casnic. Investigaţiile făcute de criminalişti au scos la iveală însă un adevăr cutremurător.

Potrivit procurorilor, la dosar ar exista probe care arată clar că femeia de 31 de ani căuta de mai multă vreme în sat pe cineva dispus să îi omoare soţul de cetăţenie italiană, contra unei sume de bani.

Anchetatorii au aflat că, în trecut, femeia a abordat mai multe persoane în speranţa că o vor ajuta să îşi ucidă soţul. Printre acestea şi un asistent medical căruia i-ar fi cerut să îi facă rost de o substanţă care să ”îl adoarmă definitiv” pe italian. Altora le-ar fi spus direct că este dispusă să plătească pentru crimă.

În fata anchetatorilor, femeia a declarat că regretă fapta şi că nu ar fi vrut ca agresorii să îi ia viaţa. Acelaşi lucru l-a declarat şi iubitul ei de 21 de ani, care a participat la crimă.

Alexandru Lăcătuș, avocat Baroul Galați: “Au dorit doar să îi dea o lecţie cetăţeanului italian, deci doar să îl bată. Am înţeles că el exercita presiuni fizice asupra soţiei sale foarte des, aceasta dorind ca şi dumnealui să vadă ce înseamnă să iei bătaie şi gândindu-se că asta ar fi singura modalitate de a scăpa de agresiunile soţului. A dorit să divorţeze în urmă cu doi ani, însă a fost ameninţată de cetăţeanul italian că lucrurile vor degenera, dacă va intenta proces de divorţ.”

Raportul medicilor legişti arată însă că felul în care italianul de 64 de ani şi-a pierdut viaţa indica clar intenţia unei crime. O ganteră metalică a fost ridicată drept proba de criminialiști.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO