Iordanianul Jamal Salash va fi expulzat din Romania. Fiul sau: "Se uita la filmulete pe Facebook, dar nu a facut propaganda"

08-01-2016 19:16


Iordanianul retinut la Constanta la sfarsitul anului trecut pentru ca ar fi promovat in spatiul virtual Statul Islamic va fi expulzat sambata.

Omul de afaceri, care traieste in Romania din 1991, a incercat vineri fara succes sa convinga autoritatile ca nu reprezinta un pericol pentru siguranta nationala. Nu i-au fost de ajutor nici macar fiii sai, care au venit la Inalta Curte sa isi vada tatal inainte de a fi imbarcat in avion si trimis in tara natala.

Jamal Salash a fost ridicat de ofiterii de la Imigrari la cererea Serviciului Roman de Informatii in data de 28 decembrie. Omul de afaceri stabilit in Romania din 1991 are un hotel la malul marii. Insa de mai bine de un an si jumatate ar fi desfasurat pe internet o campanie agresiva de sustinere a jihadistilor din gruparea Statul Islamic.

Ba chiar, sustin ofiterii serviciului secret, barbatul cauta adepti care sa creada la fel ca el ca actiunile ISIS sunt justificate, inclusiv recentele atentate sangeroase de la Paris. Potrivit anchetatorilor Salash si-ar fi exprimat disponibilitatea de a se implica in actiuni contra Romaniei.

''Nu e nimic adevarat din ce s-a zis. Se uita la filmulete pe Facebook, dar nu a facut propaganda. El nu a publica, dadea share. Nu a fost de acord cu atentatele. E nevinovat, nu are nicio vina. E exagerat'' a explicat baiatul sau.

In 29 decembrie, iordanianul a fost declarat indezirabil din ratiuni de siguranta nationala si conform procedurilor trebuia expulzat in 48 de ore. A reusit sa induplece autoritatile sa amane punerea in executare a ordinului pana la finalizarea judecarii contestatiei. Iar astazi au vrut sa ii fie aproape nu doar avocatul, ci si familia.

''Din punctul sau de vedere nu e un pericol la adresa sigurantei nationale, ce mi-a comunicat ca nu are nimic impotriva Romaniei si nu a demarat vreo actiune care sa puna in pericol securitatea”, a relatat avocatul lui Jamal Salash.

“Verdictul judecatorilor ramane insa unul implacabil: Jamal Halash ramane indezirabil pentru Romania si vreme de 15 ani nu mai are voie sa calce pe pamant romanesc. Sambata va fi imbarcat la bordul unei curse aeriene si va pleca insotit in Iordania.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO