Investitie de 70.000 de lei la Deva. Primarul a cumparat 20 de biciclete electrice pentru turisti si Politia Locala

23-06-2015 08:23


Localnicii si turistii care ajung in Cetatea Devei se pot plimba de acum inainte cu biciclete electrice.

Acestea pot fi inchiriate cu trei lei pe ora de la baza telecabinei, iar doritorii trebuie sa incheie un contract si sa aiba grija sa nu fie implicati in accidente.

Primaria a cheltuit 70.000 de lei pe 20 de astfel de biciclete - cinci au ajuns la politistii locali, iar 15 sunt la dispozitia amatorilor de plimbare.

Bicicletele electrice pot fi inchiriate cu trei lei pe ora, dar primii turisti le-au incercat gratuit. Chiar si cei obisnuiti cu mersul pe doua roti s-au declarat incantati de bicicleta cu baterie.

Turist: "Foarte interesant, cu mult mai diferit decat celalalta pentru ca aici nu depui chiar atat de mult efort."

La fel de multumiti sunt politistii locali. Ei vor patrula de acum si cu ajutorul acestor biciclete.

Teodor Balan, politist local: "Foarte utila. Usor de manevrat. Se va folosi patrularea cu biciclete in zona liceelor, parcurilor, in spatele blocurilor, in zonele greu accesibile autovehiculelor."

Viteza maxima este de 35 de kilometri pe ora, iar dupa 60 de kilometri parcursi trebuie reincarcata.

Tianqi Yang, directorul general al fabricii: "La orice priza se poate incarca bateria si nu dureaza foarte mult, cateva ore se incarca plina."

Petru Marginean: "Suntem primul oras din Romania care am pus in circulatie aceste biciclete electrice. 15 vor fi puse la dispozitia publicului, pentru cei care viziteaza Cetatea Devei, si 5 pentru politia locala."

Daca ideea bicicletelor electrice va fi apreciata, reprezentantii primariei spun ca vor mai cumpara si altele.

VIDEO PROTVPLUS.RO