Invatatoare din Cluj, filmata in timp ce tipa la elevi de clasa a doua. Parintii, nemultumiti de pedeapsa pe care a primit-o

Ultima actualizare: 27-08-2016 07:05

Caz revoltator intr-o scoala din Cluj Napoca, anchetat dupa ce au aparut pe internet scene greu de suportat in care o invatatoare striga la elevii de clasa a doua.

Filmarea a fost facuta in decembrie, la Liceul Teoretic Onisofor Ghibu, de un parinte care asista la programul after school. Dupa ce au vazut imaginile postate pe un blog, parintii elevilor au depus plangere la scoala si la inspectorat, insa invatatoarea s-a ales doar cu un averitsment.

Iar de la toamna va preda la alta scoala. Parintii care considera ca dascalul a scapat ieftin, vor sa o dea in judecata.

Invatatoarea, filmata cu camera: "Chiar ziceam ca vreau sa vad ce Dumenzeu scriu astia. Dar eu pentru ce dracu mai vin la scoala si va tot explic si scriu pe tabla, pentru mine tu??? Vai de capul si de zilele mele! Tot zic ca nu ma mai enervez, dar cand vad la unii, ma apuca toate pandalile. Aproape si aproape. Aproape ce???Aproape de sfarsit!! E sfarsitul meu, nu al vostru! Aroape…apropae mi-i sfarsitul! Du-te si mai fa ceva!! Oh Dumnezeule mare! Aproape vacanta, aproape! Doamne ajuta-mi!"

Aceste imagini au fost filmate in timp ce elevii se aflau la progamul prelungit: un parinte a surprins toata scena si acum, a facut-o publica pe internet. Povesteste ca initial, s-a dus cu imaginile direct la conducerea unitatii de invatamantm care a inceput o ancheta, dar rezultatele au fost palide.

In urma anchetei invatatoarea s-a ales doar cu o mustrare si s-a mutat imediat la o alta scoala.

Monica Beres, Director Colegiul Onisifor Ghibu: "Profesional este foarte buna doar ca are un stil mai dur este mai militareasca, imaginile au fost facute in regim de semiinternat noi ne-am autosesizat si am anuntat si inspectoratul scolar judetean, s-a luat masura de mustrare"

Cota Marginean Mihaela, director Adjunct Colegiul Onisifor Ghibu: Legal vorbind nu a fost vorba de violenta fizica si a fost o comisie si fiind la prima abatere a fost mustrata

Parintii in schimb au apelat si la inspectoratul scolar.

Inspectoratul Scolar Cluj aprimit 12 plangeri din partea parintillor insa nu a aplicat nicio sanctiune si asta pentru ca spun reprezentantii institutiei doar consiliul de administratie al scolii poate sa analizeze situatia sis a ia masurile care se impun

Mariana Pop Inspector ISJ Cluj: Noi nu putem sa aplicam nicio sanctiune pentru ca profesorii sunt angajati direct ai unitatilor de invatamant. Profesoara a cerut sa se mute s-a inteles cu cele doua institutii si noi am acceptat mutarea ei

Invatatoarea va preda asadar la o alta scoala din Cluj Napoca.

Invatatoarea de 36 de ani lucreaza de 16 ani in invatamant, si a predat la Liceul Onisifor Ghibu in ultimii cinci ani.Dupa ce au vazut imaginile si au fost revoltati de izbucnirile ei, parintii s-au arata si mai contrariati de sanctiunea data de inspectorat, considerata de ei mult prea blanda. Nu este primul scandal cu care se confrunta inspectoratul scolar Cluj:

O alta invatatoare a fost filmata anul trecut la clasa, in timp ce ii jignea si ii ameninta cu bataia, pe elevii de clasa intai de la Liceul de Muzica. Parintii au dat-o in judecata iar instanta a condamnat-o la cinci luni de inchisoare cu suspendare si munca in folosul comunitatii. Insa invatatoarea de la Liceul Onisifor Ghibu a scapat doar cu avertisment verbal si s-a mutat la alta institutie de invatamant.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO