Teleorman: 43 de localitati au fost afectate de inundatii, iar sapte persoane au fost evacuate la rude

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09
Inundatii Teleorman

Zeci de comune din judetul Teleorman sunt in continuare afectate de inundatii, sambata, sapte persoane din localitatile Troianu si Crangu fiind evacuate la rude, tot din cauza inundatiilor trei mii de fantani neputand fi utilizate.

Sapte persoane din doua localitati ale judetului Teleorman sunt evacuate, sambata, din calea apelor, acestea fiind gazduite de rude, potrivit Mediafax.

Conform datelor furnizate, sambata, de purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Teleorman, capitanul Adrian Gelu Dragomir, doua dintre persoanele evacuate sunt din localitatea Troianul, unde revarsarea raului Urlui a inundat 22 de curti si patru case si unde au fost, de asemenea, evacuate si 28 de animale. Alte cinci persoane sunt din localitatea Crangu si au fost evacuate la rude, in conditiile in care aceasta localitate este afectata de revarsarea raului Calmatui, care a avariat o locuinta, a inundat 25 de anexe gospodaresti, 1,5 kilometri de drumuri comunale si 25 hectare de terenuri agricole.

Cel mai recent bilant dat publicitatii de CJSU Teleorman arata ca in acest judet sunt afectate de inundatii 43 delocalitati, fiind inundate 185 de case, opt obiective socio-economice, 1.071 de anexe gospodaresti si 45 de beciuri. De asemenea, viiturile au avariat 20 de poduri și 177 de podete, sunt afectate doua diguri, aproximativ 45 de kilometri de drumuri judetene si 40 de kilometri de drumuri comunale. Totodata, apele au colmatat aproximativ trei mii de fantani, autoritatile recomandand populatiei sa nu consume apa din acestea.

Pe toate drumurile naționale din Teleorman se circula in conditii normale, iar drumul judetean 601F Vedea - Dulceanca este inchis din cauza unui pod inundat de apa raului Burdea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO