Întrebarea care l-a pus în dificultate pe Orban, după decizia CCR: ”Nu vă mai răspund”

Ultima actualizare: 24-02-2020 17:30

Premierul Ludovic Orban a fost pus în încurcătură, luni, de întrebările jurnaliștilor, după decizia CCR privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între preşedinte şi Parlament privind desemnarea sa în funcţia de premier.

 

Întrebat dacă parlamentarii PNL vor vota orice persoană care va fi desemnată de președintele Klaus iohannis pentru funcția de premier, Orban a spus că ... nu vrea să răspundă.

Reporter: Parlamentarii PNL vor vota orice persoană care este desemnată de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de prim-ministru? Orice persoană!

Premierul Ludovic Orban: ”Nu vă mai răspund la această întrebare, pentru că am văzut că s-a făcut analiză politică înainte de decizia Curții Constituționale și nu analiza Curții Constituționale. Ca atare mă abțin să vă răspund la această întrebare privitor la ce vor face parlamentarii PNL. Cu siguranță parlamentarii PNL vor veni la muncă, indiferent ce situație ..”

La insistența jurnaliștilor, care au vrut să știe pentru ce are nevoie de o majoritate parlamentară - pentru învestire sau ca să fie respins - premierul Ludovic Orban nu a știut, din nou, să dea un răspuns clar.

Reporter: Vreți să strângeți o majoritate pe lângă dumneavoastră. Vreți să strângeți această majoritate ca să fie reînvestit Guvernul sau ca să cădeți în Parlament, să înceapă din nou procedurile pentru anticipate?

Premierul Ludovic Orban: ”Deci voi căuta să strâng această majoritate.”

Reporter: Pentru ce anume?

Premierul Ludovic Orban: ”Vom căuta să strângem această majoritate.”

Reporter: Pentru învestire?

Premierul Ludovic Orban: ”Nu vreți să înțelegeți.”

În comunicatul de presă al Curții Constituționale de luni, privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între președinte și Parlament privind desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier se arată că ”desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO