Intervenție dificilă a pompierilor din Prahova. La Mizil, un saivan plin cu furaje s-a aprins la primele ore ale dimineții, iar focul nu este stins nici acum.

Flăcările s-au extins pe o suprafață de 5000 de metri pătrați, întețite și de vântul puternic. Anchetatorii nu exclud nici ipoteza că focul a pornit de la un scurtcircuit, până la autocombustia furajelor sau chiar o incendiere cu rea intenție.

​Incendiul a izbucnit la o fermă de tauri, din apropiere de Mizil. Paznicul unei societăți vecine este cel care a zărit flăcările și a sunat la 112. La sosirea salvatorilor ardeau mai multe hale pline cu lucernă.

Vecină: Am auzit că paie, nu știu ce să vă spun. O vecină mi-a spus că a luat foc, atât.

Aproximativ 1500 de baloți de cate 750 de kilograme fiecare au fost distruși, spun pompierii.

George Mangu, purtător de cuvânt ISU Prahova:La fața locului incendiul era generalizat la o hală de aproximativ de 5000 de metri pătrați cu baloți de lucernă și paie, pericol de propagare la saivanul care se afla în vecinătate.

Nu este exclus, spun oamenii din zonă, ca baloții de paie abia aduși din camp să fi fost prea umezi și așa s-au autoaprins.

Localnic: Se vedea fum, dar a ars închis. Au fost un pic cam ude și s-a încins.

Cauza exactă va fi stabilită de pompieri abia la finalul intervenției. Aceștia nu exclud nici varianta unui scurt circuit. De altfel, intervenția militarilor este încă în desfașurare. Există riscul ca întreaga construcție metalică să se prăbușească, astfel că misiunea este una dificilă și de durată. Proprietarul fermei a mai trecut recent printr-o experiența asemănătoare. Fabrica de mezeluri aflată în apropiere a luat și ea foc, în această primăvară.