Institutul Naţional de Sănătate Publică: România e în stadiu pre-epidemic

Ultima actualizare: 23-03-2020 17:22
Institutul Naţional de Sănătate Publică: România e în stadiu pre-epidemic
Getty

România se află în stadiu pre-epidemic, neexistand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinută, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 

Criteriile de testare a personalului medico-sanitar pentru coronavirus au fost modificate, astfel că vor fi testaţi toţi cei care sunt contact apropiat al unui caz confirmat, indiferent dacă sunt sau nu simptomatici.

Până acum era testat personalul medical care a intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus, doar dacă era simptomatic.

”În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută.

În aceste condiții strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectat”, precizează INSP.

Criterii modificate pentru testare 

INSP a modificat criteriile pentru persoanele care vor fi testate.
Ca şi până acum, persoanele simptomatice cu istoric de călătorie internaţională vor fi testate prioritar.

În ordinea priorităţii urmează contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat, cazuri de SARI (infecţii acute respiratorii severe) fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele şi de persoane instituţionalizate simptomatice.

Mai mulţi medici şi asistente s-au infectat cu coronavirus după ce au intrat în contact cu pacienţii, astfel de cazuri înregistrându-se la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, dar şi la Spitalul Judeţean Suceava, unde 27 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!