Inspecția Judiciară prelungește cu 2 săptămâni controlul pe care îl face la DNA

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Marti 08 August 2017 11:49
Categorie: Actualitate
Procurorul sef al Directiei National Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi

Controlul derulat de Inspecţia Judiciară la Direcţia Naţională Anticorupţie, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi care avea ca termen de finalizare data de 11 august va fi prelungit până la 25 august.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, citat de News.ro, cel mai târziu raportul cu concluziile controlului va fi înaintat CSM în 6 octombrie.

"Termenul pentru acest control a fost prelungit până la 25 august având în vedere volumul mare care trebuie verificat şi timpul scurt avut la dispoziţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

El a explicat că după data de 25 august, când se încheie verificările, urmează redactarea raportului cu concluziile controlului, termenul fiind 15 septembrie, când raportul trebuie avizat de inspectorul şef al IJ.

"Cel mai târziu pe 6 octombrie, raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a CSM", a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Controlul Inspecţiei Judiciare la DNA a fost început în 17 iulie, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi avea ca termen de finalizare data de 11 august.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, în 3 iulie, că lupta anticorupţie nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea actelor de corupţie şi că, în calitate de ministru, nu vede numai partea pozitivă, ci şi pe cea negativă, cu oameni arestaţi, condamnaţi, care se dovedeşte ulterior că sunt nevinovaţi, ceea ce înseamnă o tragedie şi o pată neagră pentru justiţie.

Toader a anunţat atunci că a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

"Cred că oarecum a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA şi am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA să se desfăşoare în limite constituţionale. Susţinem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupţiei, dar vă rog să reţineţi că lupta împotriva corupţiei nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse şi condamnări deci, înseamnă în primul rând prevenirea săvârşirii faptelor de corupţie, urmând ca norma plenală să fie ultima soluţie", declara ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader îşi exprima speranţa că evaluările de management vor arăta "că nu avem o justiţie selectivă" şi că se respectă cronologia soluţionării, în funcţie de cea a înregistrării cauzelor.
 

Procurorul sef al Directiei National Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Reactia Codrutei Kovesi, dupa demararea celui mai amplu control la DNA:
Reactia Codrutei Kovesi, dupa demararea celui mai amplu control la DNA: "Eficienta institutiei ii dispera pe unii"
DNA confirma ca ancheteaza faptele semnalate de Rise Project in legatura cu Dragnea.
DNA confirma ca ancheteaza faptele semnalate de Rise Project in legatura cu Dragnea. "S-au cerut informatii in Brazilia"
Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile RCS-RDS. Fostul administrator Ioan Bendei, pus sub control judiciar
Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile RCS-RDS. Fostul administrator Ioan Bendei, pus sub control judiciar
IPS Teodosie va fi judecat sub control judiciar. Instanta a respins cererea DNA
IPS Teodosie va fi judecat sub control judiciar. Instanta a respins cererea DNA
VIDEO PROTVPLUS.RO
ro-alert, testare, sistem de avertizare a populatiei,
Sistemul RO-Alert, folosit pentru prima dată în cazul unui dezastru real. Ce mesaj a trimis IGSU
Incendiu uriaş în Târgovişte. Pompierii au cerut ajutor de la Bucureşti
Ce se va construi în locul celebrului Magazin București. Lucrarea va costa 6 milioane €
Cât au plătit cei 15000 de cetățeni moldoveni pentru a primi viză de flotant la 3 adrese din București
Ținuta purtată de Carmen Iohannis la ziua prințului Charles. Cât a costat rochia
Un inspector Antidrog a sărit pe geam în timp ce era audiat pentru un furt
militari romani
Eroii Armatei Române, lăsaţi fără pensii. "Ne-au dat afară fără nimic"
Gest disperat al unui şofer de troleibuz, exasperat de gropile din Târgu Jiu
Mecanic de locomotivă devenit erou. Ce a făcut când 2 urși au apărut în fața trenului
Un fotograf din Timișoara chema minore la petreceri în casa sa, apoi le droga. Cum s-a aflat totul
Avertisment înainte de Black Friday 2018. La ce trebuie să fie atenți cei care vor să beneficieze de reduceri
Situaţie halucinantă în judeţul Dâmboviţa. Localitatea care nu are nicio trecere de pietoni