Inspecția Judiciară prelungește cu 2 săptămâni controlul pe care îl face la DNA

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Marti 08 August 2017 11:49
Categorie: Actualitate
Procurorul sef al Directiei National Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi

Controlul derulat de Inspecţia Judiciară la Direcţia Naţională Anticorupţie, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader şi care avea ca termen de finalizare data de 11 august va fi prelungit până la 25 august.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, citat de News.ro, cel mai târziu raportul cu concluziile controlului va fi înaintat CSM în 6 octombrie.

"Termenul pentru acest control a fost prelungit până la 25 august având în vedere volumul mare care trebuie verificat şi timpul scurt avut la dispoziţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

El a explicat că după data de 25 august, când se încheie verificările, urmează redactarea raportului cu concluziile controlului, termenul fiind 15 septembrie, când raportul trebuie avizat de inspectorul şef al IJ.

"Cel mai târziu pe 6 octombrie, raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a CSM", a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

DNA confirma ca ancheteaza faptele semnalate de Rise Project in legatura cu Dragnea. "S-au cerut informatii in Brazilia"

Controlul Inspecţiei Judiciare la DNA a fost început în 17 iulie, la solicitarea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi avea ca termen de finalizare data de 11 august.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara, în 3 iulie, că lupta anticorupţie nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci înseamnă prevenirea actelor de corupţie şi că, în calitate de ministru, nu vede numai partea pozitivă, ci şi pe cea negativă, cu oameni arestaţi, condamnaţi, care se dovedeşte ulterior că sunt nevinovaţi, ceea ce înseamnă o tragedie şi o pată neagră pentru justiţie.

Toader a anunţat atunci că a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul ICCJ, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

"Cred că oarecum a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA şi am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA să se desfăşoare în limite constituţionale. Susţinem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupţiei, dar vă rog să reţineţi că lupta împotriva corupţiei nu înseamnă numai DNA, numai aplicare de pedepse şi condamnări deci, înseamnă în primul rând prevenirea săvârşirii faptelor de corupţie, urmând ca norma plenală să fie ultima soluţie", declara ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader îşi exprima speranţa că evaluările de management vor arăta "că nu avem o justiţie selectivă" şi că se respectă cronologia soluţionării, în funcţie de cea a înregistrării cauzelor.
 

Procurorul sef al Directiei National Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Reactia Codrutei Kovesi, dupa demararea celui mai amplu control la DNA:

Reactia Codrutei Kovesi, dupa demararea celui mai amplu control la DNA: "Eficienta institutiei ii dispera pe unii"

DNA confirma ca ancheteaza faptele semnalate de Rise Project in legatura cu Dragnea.

DNA confirma ca ancheteaza faptele semnalate de Rise Project in legatura cu Dragnea. "S-au cerut informatii in Brazilia"

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile RCS-RDS. Fostul administrator Ioan Bendei, pus sub control judiciar

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile RCS-RDS. Fostul administrator Ioan Bendei, pus sub control judiciar

IPS Teodosie va fi judecat sub control judiciar. Instanta a respins cererea DNA

IPS Teodosie va fi judecat sub control judiciar. Instanta a respins cererea DNA

VIDEO PROTVPLUS.RO

politie, radare nesemnalizate, proiect, lege.

Legea care interzice radarele nesemnalizate. Reacția Consiliului European pentru Siguranţa Transporturilor

Căutat pentru corupție, Elan Schwartzenberg scapă de mandatul de arestare pe numele său

Primăria Capitalei, precizări despre protestul diasporei anunțat pentru 10 august în Piața Victoriei

Arest la domiciliu pentru fiul de judecători care a provocat accidentul în care i-a murit iubita

”Vânătoarea” vânzătorilor ambulanți de ciuperci. Marfa din piețe, confiscată

Crescători de oi, înșelați cu 110.000 de lei. Trei tineri au luat 700 de animale gratis

tanar injunghiat

A înjunghiat lângă inimă un tânăr care l-a certat că făcea mizerie. Pedeapsa primită

Femeie din Arad, atacată în casă de doi bărbați. Au legat-o și au plecat cu 10.000 de lei

Un bărbat din Iași a vrut să-i dea foc soției, însă a greșit ”ținta”. Cine a fost rănit grav

Reacția ministrului de Interne după scrisoarea polițiștilor rutieri pentru Iohannis

The Economist: Kovesi a fost demisă pentru că şi-a îndeplinit prea bine misiunea

O comună din Argeș a primit un avion. Ce are de gând să facă primarul cu donația