Înghesuială la intrarea în spitalul din Târgu Jiu. „Ne îngrămădim să ajungem mai repede”

Ultima actualizare: 16-03-2020 17:48

A fost înghesuială mare luni dimineaţă între pacienţii veniţi să fie consultaţi la diverse cabinete medicale din Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Oamenii au venit dis de dimineaţă, în funcţie de cum aveau programările făcute din timp, dar la intrare au aflat că nu li se permite accesul decât în număr de câte trei. Apoi aveau de completat şi o declaraţie în care să precizeze dacă au fost sau nu în zone afectate de coronavirus, ceea ce a făcut ca lucrurile să meargă şi mai greu.

Coada s-a format încă de la ora 7.00, iar pe măsură ce timpul trecea supărarea oamenilor era tot mai mare.Numărul pacienţilor a ajuns la 100 la un moment dat.

Pacient: "De la 7 de azi dimineaţă aşteptam la cardiologie. Suntem programaţi, stăm aici să trecem prin triaj, că aşa e normal, să treci prin triaj. Dar puteau face triajul în două părţi."

Cu gândul să se vadă odată ajunşi la medici, pacienţii au uitat de distanţa de protecţie dintre ei.

 

Reporter: Păstrați distanţa de un metru?
Pacientă: Păi tocmai asta e că nu o păstrăm, că nu avem cum, din cauza lor ne îngrămădim să ajungem mai repede.

 

Pacientă: „Ei nu văd ce e în ţară, ar trebui să stea mai rar, fusei la bancă stătea lumea la distanţă, mergea rândul câte 3, dar aici ce este. Noi stăm la coadă şi ei intră pe acolo, e frumos aşa?”

Conducerea Spitalului Judeţean spune că, de mâine, pacienţii vor fi programaţi la ore diferite.

Dumitru Vienescu - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu: „La intrarea în Ambulatoriu se completează o declaraţie pe propria răspundere a fiecărei persoane, care spune dacă a avut istoric de călătorie în ultimele 14 zile în acele zone galbene sau roşii. S-a stabilit ca pacienţii să intre câte 4 odată.”

Luni, în schimb, oamenii a trebuit să aştepte cu orele, iar unii dintre ei au renunţat să mai meargă la medic pentru a nu se expune în mulţimea strânsă la intrare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO