INFOTRAFIC. Starea drumurilor, 15 decembrie. Ce şosele sunt închise


Ultimul update: Sambata 15 Decembrie 2018 21:18
Data publicarii: Sambata 15 Decembrie 2018 07:28
Categorie: Stiri actuale
drum inzapezit

INFOTRAFIC. Ce drumuri sunt închise în România, după instalarea Codului Portocaliu.

UPDATE 21:00: DJ 121A închis pe două tronsoane din cauza viscolului puternic

Circulaţia rutieră pe DJ 121A a fost închisă sâmbătă seară, pe două tronsoane, din cauza viscolului puternic, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată la solicitarea administratorului drumului, circulaţia fiind blocată din cauza zăpezii între localităţile Moacşa şi Leţ (respectiv între km 24+500m si km 27+100m) şi Pădureni si Angheluş (km 32+700m si km 35+100m).

Poliţia recomandă rutele ocolitoare DN 11-DN13E Reci - Leţ şi DN11 - DN13E - DC20A (Angheluş).

„În zonă nu sunt vehicule şi nici persoane blocate din cauza zăpezii", menţionează reprezentanţii IJP Covasna.

Pe toate celelalte drumuri din judeţul Covasna se circulă în condiţii de iarnă, în unele zone traficul fiind îngreunat de rafalele de vânt care spulberă zăpada pe carosabil.

UPDATE 18:30: Trafic feroviar întrerupt între staţiile Reşiţa Nord şi Brebu

Traficul feroviar a fost întrerupt între staţiile Reşiţa Nord şi Brebu, judeţul Caraş-Severin, din cauza unor crengi căzute pe reţeaua electrică, informează sâmbătă Centrul Infotrafic.

Sursa citată precizează că din cauza unor crengi căzute pe reţeaua electrică, circulaţia feroviară este întreruptă pe secţia de cale ferată 915 între staţiile Reşiţa Nord şi Brebu, judeţul Caraş-Severin.

Un tren cu 20 de călători, care circula pe ruta Caransebeş - Reşiţa, staţionează într-un punct de oprire.

„Se estimează ca traficul feroviar să fie reluat în aproximativ 30 de minute", se menţionează în comunicat.

Starea drumurilor la ora 14.30:

Traficul rutier în judeţul Hunedoara se desfăşoară sâmbătă în condiţii de iarnă, fără să fie semnalate probleme deosebite, singurul incident al zilei având loc loc în cursul dimineţii, când o ambulanţă a fost ajutată să preia din satul Feregi, în Ţinutul Pădurenilor, un pacient pentru dializă.

„O ambulanţă care urca spre satul Feregi pentru a prelua un bolnav, ce avea nevoie de dializă, nu a mai putut ajunge la destinaţie. Lucrurile s-au rezolvat pentru că din spate a venit o maşină de intervenţie pe drumurile judeţene, bolnavul fiind preluat în condiţii de siguranţă", a declarat, pentru Agerpres, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram.

Starea drumurilor la ora 09:35

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele benzi la kilometrul 105 al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul către Capitală, după scoaterea pe banda de urgență a autotrenului derapat.

Starea drumurilor la ora 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră este restricţionată pe prima bandă la kilometrul 105 al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul către Capitală, din cauza unui autotren derapat.

Circulaţia rutieră a fost reluată în ambele sensuri pe DN 59, la kilometrul 19, între localităţile Şag şi Jebel, judeţul Timiş, unde a avut loc un impact între un autoturism şi un autocamion, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, soldat cu rănirea uşoară a două persoane.

Starea drumurilor la ora 08:45

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră a fost reluată pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, unde anterior traficul a fost restricţionat pe prima bandă, la kilometrul 72, pe sensul către Capitală, din cauza unui autotren derapat.

Starea drumurilor la ora 07.00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (07:00), se circulă în condiţii de iarnă în toate cele 19 judeţe aflate sub atenţionare Cod Galben şi Cod Portocaliu de ninsori, fără a fi semnalate drumuri naţionale sau judeţene cu circulaţia oprită din această cauză.

Pe Autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Bucureşti Ploieşti, s-a depus strat subţire de zăpadă, acţionându-se cu utilaje pentru curăţarea carosabilului.

Din cauza unui autocamion derapat, circulaţia este restricţionată pe banda 1 pe Autostrada A1 pe sensul către Capitală, la kilometrul 72.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, le recomandăm şoferilor să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să adopte în general o conduită preventivă la volan, adaptând în permanenţă viteza la condiţiile de trafic şi de drum.

Se menţin cele 5 drumuri naţionale cu circulaţia oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN2 şi DN17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN12B km 2+000 şi retur;

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

Sursa: Politia Romana

VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16