INFOTRAFIC. Patru drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 01 Iulie 2018 09:05
Categorie: Stiri actuale
Inundatii

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă care au dus la scurgerea aluviunilor şi la acumulări de apă pe carosabil, patru tronsoane de drum national mai sunt închise, duminică.

UPDATE 20.00: Circulaţia rutieră este în continuare închisă din cauza inundaţiilor pe patru drumuri naţionale din judeţele Neamţ, Suceava şi Harghita, potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, rămân închise DN 11B, în localitatea Sânzieni, la limita judeţelor Covasna şi Harghita, DN 15, în localitatea Bistricioara din judeţul Neamţ, DN 2H, în localitatea Milişăuţi din judeţul Suceava şi DN 2L, în localitatea Soveja din judeţul Neamţ, a anunţat, duminică seară, CNAIR, potrivit News.ro.

UPDATE ora 13.15: Stânci de mari dimensiuni au căzut, duminică, blocând un sens de mers pe DN 2N, în judeţul Vrancea, la ieşirea din Lepşa spre Focşani. Rocile s-au desprins de pe versantul aflat la marginea şoselei, fenomen apărut din cauza ploilor abundente din ultime zile, iar traficul se desfăşoară pe un singur sens de mers, informează News.ro.

Din această cauză, un sens de mers este blocat, iar în zonă sunt aşteptaţi drumarii care să cureţe şoseaua, pentru ca circulaţia să se poată relua pe ambele sensuri.

ORA 09.00: În judeţul Vrancea, circulaţia rutieră s-a reluat pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone pe DN2 (E85) Adjud - Focşani. Traficul fusese întrerupt total la ieşirea din Adjud către Tiţiţa, iar în continuare rămâne restricţia pentru tonajul greu, respectiv al autoturismelor mai mari de 7,5 tone.

Patru tronsoane de drum naţional cu circulaţia întreruptă:

►judeţul Neamţ
- DN15 Borsec - Poiana Largului, pe raza comunei Poiana Teiului (între kilometrii 237+800 de metri şi 238+100 de metri);

►judeţul Harghita
- DN11B Cozmeni - Târgu Secuiesc, în zona localităţii Casinu Nou (kilometrul 23);

►judeţul Covasna
- DN11B Târgu Secuiesc - Cozmeni, în zona localităţii Valea Seacă (kilometrul 12);

►judeţul Vâlcea
- DN7D Câineni - Perişani, pe tronsonul kilometric 15+830 – 15+900 de metri;

Două tronsoane de drum naţional cu circulaţia îngreunată: 

►judeţul Bacău
- DN11, pe tronsoanele Bacău - Oneşti (în zona localităţii Sănduleni) şi Oneşti - Târgu Secuiesc (în zona localităţii Poiana Sărată).

Șapte drumuri judeţene cu circulaţia întreruptă: 

►în judeţul Bacău: DJ 116 Pângăreşti - Oituz, pe raza localităţii Bahna, DJ 252B Răcătău de Jos - Pînceşti, DJ 117 Poduri - Berzunţi şi DJ 112A Târgu Trotuş - Tuta;
În judeţul Covasna: DJ 121 Târgu Secuiesc - Covasna, între localităţile Catalina şi Imeni;

►În judeţul Suceava: DJ 174A, pe raza localităţii Broşteni şi DJ 177A, în zona localităţii Doroteia.

Două drumuri judeţene cu circulaţia îngreunată: 

►În judeţul Prahova: DJ 102I Valea Doftanei - Câmpina (kilometrul 34+200 de metri) şi DJ 101S Valea Doftanei - Secăria (kilometrul 1+300 de metri).

Circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului este întreruptă pe raza localităţii Budila (judeţul Braşov), după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri. Pe această secţie de cale ferată circulă doar garniturile unui operator privat.

În judeţul Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe calea ferată, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 205 Băbeni - Alunu (tronson pe care circulă doar trenuri de marfă) este întreruptă la kilometrul feroviar 34+400 de metri.

În judeţul Teleorman, pe magistrala 900 Timişoara - Bucureşti, la intrarea în staţia CF Roşiori Nord dinspre Craiova, a avut loc un eveniment feroviar: patru vagoane ale unui marfar care transporta deşeuri metalice au deraiat. Circulaţia trenurilor pe magistrala sus-menţionată s-a reluat pe ambele sensuri însă, din cauza evenimentului, este întreruptă pe secţia de cale ferată 907 Roşiori Nord (Teleorman) - Costeşti (Argeş), tronson pe care se deplasează doar garniturile unui operator privat.

Transfăgărășanul se redeschide

Începând din 1 iulie 2018, ora 11.00, circulația rutieră pe tronsonul Piscu Negru - Bâlea Cascadă (între kilometrii 104 şi 130+800 de metri) al DN7C Transfăgărășan se redeschide pentru toate categoriile de autovehicule.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule prudent şi să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere, având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia fenomenelor meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

Pentru a permite desfăşurarea unei competiţii automobilistice (Raliul Domanului), circulaţia rutieră pe DN58 Reşiţa - Steierdorf va fi întreruptă astăzi, 1 iulie 2018, în intervalul orar 08.00:20.00, pe sectorul kilometric 43 - 51, între între Reşiţa şi Caraşova, judeţul Caraş-Severin.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO