Informare de vreme rea, cu vant puternic si precipitatii, pana sambata, la pranz. Cum va evolua vremea pana marti

Dată publicare: 09-01-2015 14:15
Dată actualizare: 12-01-2015 06:57


Meteorologii au emis o informare de vreme rea, cu vant puternic si precipitatii, valabila pana sambata, la pranz. Gerul a fost necrutator si in zori cu elevii de la tara nevoiti sa mearga pe jos pana la scoala.

Desi sunt imbracati in cele mai groase haine, copiii ajung bocna la cursuri, unde abia mai reusesc sa scrie un rand. Dar nu vor sa lipseasca nicio zi.

Copiii din Tautesti, judetul Iasi, merg pe jos 7 kilometri pana la scoala din satul vecin. Drumul este atat de prost, incat nicio masina nu-l poate strabate. Alexandru este in clasa a 8-a si nu lipseste nicio zi de la ore, chiar daca gerul il incearca din greu. Mama sa ii da toate hainele groase si spera sa se intoarca sanatos de la scoala.

Chiar daca e soare afara, sunt -13 grade. Copiii au in fata aproape 4 km de drum pana la scoala. Cei mici incerca sa-si tina de cald unul altuia. Dupa aproape doua ore de mers prin frig, copiii sunt inghetati. Acum, timp de 6 ore, ei vor fi nevoiti sa fie atenti la lectii.

Directoarea scolii spune ca a incercat sa-i ajute cu transportul, insa n-a reusit.

Ana Ciobanu, directoarea scolii gimnaziale din Rediu: "Acest drum nu este practicabil oricand, la orice ora, pentru ca abia este functionabil cu masini de teren."

Sunt pline satele Romaniei de asemenea povesti fara rezolvare. Mai grav este ca iarna e abia la inceput. Pana sambata, la pranz, meteorologii mentin o informare de vreme rea. Vantul va sufla si cu 80 de km la ora, iar precipitatiile se vor transforma in ninsoare la munte.


VIDEO PROTVPLUS.RO