Incidente din cauza zăpezii. Două TIR-uri au derapat, un autocar cu copii, blocat la Păltiniș


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 21:39
Categorie: Stiri actuale
zapada munte

Traficul pe DN 1A a fost închis, miercuri seară, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov, după ce două TIR-uri au derapat din cauza ninsorii abundente.

Potrivit autorităţilor, miercuri după-amiază, din cauza unor TIR-uri care au derapat pe DN 1A, la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov a fost impusă o restricţie de circulaţie mai sus de Vălenii de Munte, la solicitarea Poliţiei Rutiere Braşov.

Astfel, toate vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone au fost oprite în zona Vălenii de Munte, până la reluarea traficului la limita cu judeţul Braşov.

În zonă ninge abundent, iar două TIR-uri nu au mai putut înainta, în zona kiometrului 163, astfel că traficul a fost oprit pe ambele sensuri pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze pentru curăţarea carosabilului.

Echipaje de Poliţie Rutieră s-au aflat atât în zona blocată de TIR-uri, cât şi la cabana Babarunca pentru a informa în legătură cu restricţiile. Ulterior, circulaţia s-a reluat, iar traficul se desfăşoară în condiţiie de iarnă.

Autocar cu copii blocat în Păltiniș

Un autocar cu 46 de copii şi cinci adulţi a rămas blocat, miercuri seară, în staţiunea Păltiniş, din cauza zăpezii, iar ISU Sibiu a intervenit cu trei autospeciale pentru a transporta toate persoane la cabana la care trebuia să ajungă. În staţiune a urcat un utilaj care să cureţe drumul, relatează news.ro.

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu jandarmii montani, angajaţi ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Sibiu şi Salvamont Sibiu.

Toţi cei 46 de copii, care sunt din Dâmboviţa şi au între cinci şi opt ani, şi cinci adulţi care se aflau în autocar au fost transportaţi în siguranţă de către forţele implicate la locurile de cazare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, un utilaj a urcat în staţiunea Păltiniş - care aparţine de municipiul Sibiu - pentru a degaja zăpada de pe carosabil. Utilajul va rămâne în staţiune şi în următoarele ore, fiind pregătit să intervină în caz de nevoie.

Reprezentanţii CNAIR fac apel la şoferi să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, şi pot accesa, pe prima pagina în caseta din stânga, www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situaţia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ şi de Twitter @CNADNR.

Sursa: Agerpres

Tags: zapada, viscol, ninsori,

Urmările valului de aer polar care a lovit România. Drumarii au închis Transalpina
VIDEO PROTVPLUS.RO