Incident îngrozitor la Therme. Un copil de 8 ani și-a pierdut dinții. Animație grafică

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 18:46
Categorie: Actualitate

Incident ingrozitor la Therme, complexul de ape termale din apropierea Bucureștiului.

Un copil de 8 ani și-a pierdut dinții din față după ce s-a lovit de marginea toboganului pe care se dădea, acuză părinții, înfiorați de gândul că băiatul lor poate face un implant dentar abia la majorat.

Cazul este investigat de Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor și de procurori, care au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală.

În replică, reprezentanții Therme susțin că toboganele au fost folosite de 10 milioane de ori şi sunt verificate zilnic. Mai mult cred că însoțitorii sunt de vină pentru că nu și-au supravegheat copilul.

Pe 24 ianuarie distracţia se încheia brusc pe un tobogan pentru un copil de 8 ani şi 7 luni. După o cursă nebunească prin tuburile de apă, băiatul s-a trezit plin de sânge pe faţă.

El a ales primul tub ca să se distreze, doar că viteza prea mare cu care aluneca l-a răsucit pe burtă într-o curbă. A revenit pe spate la ultimul viraj, unde s-ar fi izbit cu gura de marginea toboganului.

Rezultatul a fost crunt: şi-a pierdut incisivii centrali superiori care i-au fost smulşi din rădăcină de impact.

Incidentul, deosebit de grav, i-a alarmat pe inspectorii de la Protecţia Consumatorului care au început o investigaţie. Aceştia au descoperit că toboganul poate fi folosit de copiii în vârstă de peste 8 ani, care poartă echipament adecvat. Până aici, victima a respectat regulile.

Însă lângă punctul de plecare nu se află niciun angajat al parcului care să le ofere indicaţii copiilor. Că ar fi trebuit să fie, reiese din mesajele afişate în centru în care se spune că: "Este obligatorie respectarea indicaţiilor cu privire la folosirea toboganelor şi a piscinelor, atât cele oferite de către personalul de specialitate, cât şi cele afişate.”

Cu toate astea, reprezentanţii Therme susţin că "nerespectarea normelor minime de siguranţă şi supraveghere din partea însoţitorilor au condus la această accidentare."

Părinţii băiatului au făcut inclusiv o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea iar procurorii au deschis un dosar in rem pentru vătămare corporală. În funcţie de rezultatul investigaţiilor, urmărirea penală s-ar putea extinde şi pentru alte fapte.

Părinţii au mai reclamat că toboganul nu ar fi avut marginile protejate în niciun fel, că la locul incidentului nu s-ar fi aflat niciun instructor sau salvamar şi că cei mici nu ar fi primit niciun instructaj de bază cum să se dea pe tobogan în siguranţă sau la ce riscuri s-ar putea expune.

Până la lămurirea situaţiei, toboganul pe care s-a accidentat copilul a fost închis de cei de la Protecţia Consumatorului. Copilul va rămâne mutilat până când va împlini 18 ani. Abia după această vârstă, va putea să beneficieze de un implant dentar.

Reacția Therme

"Centrele Therme din Europa primesc anual peste 6 milione de vizitatori. Toate ehipamentele noaste sunt produse în Germania şi deţin toate acreditariile naţionale şi internaţionale la cele mai înalte norme de siguranță în domeniu, fiind acreditate de instituții abilitate în acest sens – ISCIR și TUV Germania, cel mai respectat organism de audit al parcurilor acvatice din Europa.

De la lansarea complexului în 2016, echipamentele noastre au avut peste 10 milioane de utilizări în siguranţă, fiind verificate zilnic, astfel încât vizitatorii de toate vârstele să se poată bucura pe deplin de dotările de ultimă oră ale locaţiei.

Privitor la cazul relatat, din păcate, nerespectarea normelor minime de siguranţă şi supraveghere din partea însoţitorilor au condus la această accidentare."

Incident grav la Therme Bucuresti. Un tanar a ajuns la urgente
Incident grav la Therme Bucuresti. Un tanar a ajuns la urgente
VIDEO PROTVPLUS.RO
talhar, targu jiu, jaf, prins,
Bărbatul care a jefuit o agenţie de pariuri din Târgu Jiu, prins. Cum a vrut să scape
SIMULARE BACALAUREAT 2019. Joi, proba la alegere a profilului şi specializării
Trei legi pentru trei autostrăzi noi. De ce cred experţii că vor fi "îngropate" rapid
Reacţia UE privind legalizarea canabisului, după declaraţiile lui Teodorovici
Mașină în flăcări pe un bulevard din Capitală. Șoferul a reușit să se salveze
Roşiile româneşti cu gust ar putea reapărea în magazine. Unde sunt ţinute ultimele seminţe
paduri
PSD vrea să ofere cadou peste 600.000 de hectare de pădure Bisericii. Cine se opune
Operațiune spectaculoasă pe cerul României. Ce este "Fortăreața Zburătoare"
Transportatorii au blocat Capitala şi au obţinut ca autobuzele vechi să rămână pe trasee
Pregătiri excepționale pentru vizita Papei Francisc în România. Ar putea merge cu Dacia
Cum ar putea fi legalizat canabisul în România. Ministerul Sănătăţii a luat primele măsuri
Mormintele dintr-un cimitir au luat-o la vale. Cauza fenomenului bizar