Incident grav pe aerodromul de la Vadeni. Un deltaplan s-a zdrobit de pamant dupa ce pilotul a ratat aterizarea

29-05-2016 07:31

Incident grav sambata seara, pe aerodromul de la Vadeni, Braila.
Un deltaplan s-a zdrobit de pamant, dupa ce pilotul, in varsta de 54 de ani a ratat aterizarea si s-a rasturnat.

Aparatul de zbor, spun martorii, ar fi izbit drumul judetean, mai inalt cu un metru si jumatate fata de pista, iar pilotul n-a apreciat corect distanta. Barbatul se afla in stare grava la spital, iar medicii se gandesc sa-l transfere la Bucuresti.

"L-am dus la spital, da. A racordat gresit panta de aterizare... Soseaua este aproape de pista la 1 metru mai sus" - povesteste un martor.

Pilotul participase, in timpul zilei, la mitingul aviatic, desfasurat pe aerodromul Vadeni. Competitia s-a incheiat fara incidente si mii de oameni s-au bucurat de spectacolul aerian.

Spre seara, insa, pilotul a iesit, spun organizatortii, la un zbor, pe cont propriu, in afara comptitiei. Atunci s-a intamplat accidentul. Cand s-a pregatit de aterizare, ar fi zburat prea jos, iar aparatul a atins cu rotile drumul judetean, mai inalt cu un metru si jumatate fata de pista. Apoi, s-a rasturnat. Cativa martori au sunat la 112, iar echipajul unei ambulante din Braila i-a acordat pilotului primul ajutor.

Dr. Florin Stefan, Ambulanta Braila: "A avut mare noroc, ne-am si intoxicat cu vapori de benzina, hainele lui erau imbibate cu benzina, bine ca nu a luat foc."

In urma impactului puternic, pilotul, in varsta de 54 de ani, a suferit multiple fracturi, spun medicii, si a pierdut mult sange. Totodata, prezinta si-o lovitura puternica la coloana lombara.

Dr. Adina Georgescu, medic UPU Braila: "S-a prezentat la UPU un pacient in varsta de 54 de ani, victima unui accident de aviatie, stabil hemodinamic, cu politraumatism, traumatism cranian, traumatism de torace. S-au facut tomografii si radiografii."

O ancheta deschisa in acest caz va stabili exact care au fost cauzele producerii accidentului aviatic.


VIDEO PROTVPLUS.RO