Un copil din Vaslui a ajuns la spital in stare grava, dupa ce s-a electrocutat la masina de spalat. Ce greseala a comis

Dată publicare: 05-07-2014 19:46
Dată actualizare: 08-07-2014 07:11


Viata unui copil de 14 ani, din Barlad, este in cumpana in aceste momente. S-a electrocutat la masina de spalat pentru ca a vrut sa-si ajute mama si a atins priza in timp ce scotea rufele ude.

Curentul i-a strabatut corpul si i-a oprit inima, dar medicii au reusit sa-l readuca la viata si l-au transportat cu un elicopter la Iasi.

Baiatul s-a grabit sa-si ajute mama sa scoata rufele din masina veche de spalat, neautomata. Intr-o mana avea rufele ude, iar cu cealalta s-a dus sa scoata stecherul din priza.

Reporter: Ce s-a intamplat?

Mama copilului: S-a curentat la masina de spalat.

Reporter: Incerca sa scoata rufele?

Mama copilului: Nu stiu ce voia sa faca el acolo, ca nu spala el de obicei. A bagat mana in masina. Si cu mana la priza. Nu stiu.

Reporter: A cazut?

Mama copilului: Da. L-a aruncat. S-a curentat si l-a aruncat masina departe.

Medicii chemati de urgenta l-au resuscitat si l-au transportat cu un elicopter la Iasi.

"Am gasit pacientul in stop cardio-respirator, prezenta arsuri pe 1% din suprafata corporala, grad 3 si 4, marcile de intrare si iesire a curentului electric. A fost resuscitat cu succes. A prezentat puls dupa 7 minute. Starea lui este in continuare grava, nu respira eficient, este intubat si ventilat mecanic", a spus Dan Ungureanu, medic Ambulanta Vaslui.

Baiatul mai are trei frati, iar mama lor abia are ce le pune pe masa.

"El e un copil de nu se poate. Pacat de el. E ceva de nedescris. Sunt chinuiti. E ceva, sunt copii amarati", a spus un vecin.

"Copilul era intr-o stare...nu avea respiratie, era mort. La un moment dat am auzit de la ambulanta ca respira, si-a revenit un pic. Ea este necajita, lasata cu 4 copii, munceste pe unde apuca, poate azi nu au ce manca. Si-a ajutat si mama si fratiorii mai mici, ca sunt 3 baieti si o fata", a spus o vecina.

Politistii vor sa afle daca baiatul a pus mana uda pe priza ori aceasta nu avea impamantare, asa cum trebuie sa fie prizele pentru masinile de spalat.

Specialistii ne recomanda ca in situatia in care masina de spalat curenteaza usor la atingere, sa o scoatem cu mainile uscate din priza si sa chemam un electrician. Si intreruperea sigurantei de la tabloul electric poate fi o masura utila in acest caz. In plus, putem folosi o priza cu protectie, care ne poate salva viata in astfel de situatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO