Închisoare pe viaţă pentru românul care şi-a ucis iubita cu 13 lovituri de cuţit

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20
Ionuţ Bogdan Frâncu
Eveniment de Olt

Bogdan Ionuţ Frâncu, bărbatul de 37 de ani, din Piteşti, care în decembrie 2016 a ucis-o cu sânge rece pe fosta să iubita, Cristina Marin, o tânăra de 30 de ani, din Scorniceşti, îşi va petrece tot restul vieţii la închisoare.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au decis pedeapsă maximă în cazul lui Ionuţ Bogdan Frâncu, autorul unei crime săvârşite la Scorniceşti, în decembrie 2016. Bărbatul şi-a înjunghiat iubita de 13 ori, cu un cuţit.

"Admite apelul părţilor civile. Respinge apelul inculpatului ca nefondat. Desfiinţează sentinţa penală sub aspectul laturii penale şi sub aspectul laturii civile cu privire la cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Marin Adriana. (...) Condamnă pe inculpatul Frâncu Bogdan Ionuţ la pedeapsa detenţiunii pe viaţă. Obligă inculpatul către partea civilă Marin Adriana la plata sumei de 140.000 lei cu titlu de daune morale. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei. (...) Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova.

Crima a avut loc în seara zilei de 11 decembrie 2016. Cristina Marin (30 ani), s-a întâlnit cu iubitul său din Piteşti în Scorniceşti, acolo unde tânăra locuia. A lăsat maşina personală şi a urcat în cea prietenului său, Bogdan Ionuţ Frâncu (35 de ani).

Câteva ore mai târziu, tânărul îi trimitea mamei fetei poze cu fiica înjunghiată şi abandona trupul victimei la marginea unei păduri din judeţul Olt.

Tânărul a fost prins de poliţişti, în aceeaşi seară, într-un hotel din Piteşti. Apucase să-şi descrie fapta pe pagina sa de Facebook.

„Poate mulţi mă vor condamna, dar cei care mă cunosc, care ştiu cum am fost vor recunoaşte ca nu am fost aşa. Nu am vrut decât sa fiu fericit, găsisem pe cineva, aş fi făcut totul să fie bine. Nu a fost să fie, orgoliul ei a învins în relaţia noastră. Am făcut şi greşeli, recunosc, dar nu m-a înţeles nimeni, mai puţin ea. Aveam nevoie de sprijin, moral, dar nu s-a putut. Îmi cer iertare celor care m-au cunoscut altfel, cum am fost înainte”, a scris autorul crimei pe pagina de socializare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO