Incendiu violent la un depozit de materiale plastice. 50 de tone de deşeuri, cuprinse de flăcări

Dată publicare: 15-05-2018 10:36
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Flăcări uriaşe au mistuit, marți dimineaţă, zeci de tone de deşeuri plastice depozitate în curtea unei societăţi din Pleașa, judeţul Prahova. Incendiul s-a întins foarte repede şi către o clădire de birouri din incinta societăţii.

Zeci de pompieri militari chemaţi de urgenţă au luptat să potolească valvătaia, înteţită şi de vântul ce suflă cu putere. Pericolul a fost mare pentru militari, căci în aceeaşi incintă era depozitat şi un rezervor cu 400 de litri de motorină.

Abia trecuse de ora 9 când angajaţii depozitului de reciclare mase plastice au simţit fumul şi au părăsit în fugă curtea societăţii. Mai bine de 40 de tone de deşeuri, din cele 300 aflate în depozit, ardeau cu putere. Oamenii a chemat echipajele de urgenţă. 5 autospeciale cu 25 de pompieri au ajuns în scurt timp la locul incendiului.

La momentul sosirii noastre incendiul se manifesta la o cantitate de 30 - 40 de tone de deşeuri depozitate în curte, dar şi propagare către o hală interioară în care se mai aflau astfel de deşeuri. Degajare mare de fum şi gaze toxice şi temperatură destul de ridicată în hală”, a transmis Ciprian Pârvu, ISU Prahova.

incendiu

Au fost alertaţi şi comisarii gărzii de mediu:

Am solicitat APM să se deplaseze cu laboratorul mobil ca să facă măsurători pentru a stabili exact ce anume s-a degajat în atmosferă”, a transmis Antonio Spanu, Garda de Mediu Prahova.

În acest moment incendiul a fost lichidat, însă militarii vor mai rămâne să supravegheze zona pentru ca eventuale focare să nu aprindă iar resturile de plastic. Se pare că tot necazul ar fi pornit chiar de la tocătorul de mase plastice, dar ancheta este abia la început.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO