Incendiu si explozii pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea. Un depozit de materiale a luat foc

Ultima actualizare: 13-08-2016 03:14

Un incendiu violent a mistuit noaptea trecuta un depozit de materiale de pe platforma Combinatului Oltchim din Ramnicu Valcea. Au ars folii de polietilena, saci de hartie si material lemnos.

Aproape 100 de pompieri militari si civili au intervenit cu 15 autospeciale si s-au luptat cu flacarile uriase. Din fericire, nu a fost vorba de gaze toxice si nici nu s-au inregistrat victime. O comisie incearca sa stabileasca atat cauzele producerii incendiului cat si valoarea pagubelor.

Alarma a fost data la miezul noptii de cativa muncitori care se aflau in acel moment in complexul Combinatului Oltchim. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale. Dar la fata locului au ajuns si echipajele serviciului privat Oltchim.

Oamenii spun ca flacarile se vedeau de la sute de metri departare. Ba mai mult, ar fi auzit si cateva bubuituri.

"Erau flacarile cat turnul de racire. Au sarit in aer de vreo 3 ori si se vad pompierii ca sunt acolo dar nu poate sa stinga ca sunt substante toxice. Daca era zi se vedea cerul negru", a spus un martor.

Fumul inecacios a pus stapanire pe zona din apropierea combinatului, asa ca localnicii s-au temut pentru siguranta lor.

Din fericire, nu au fost victime. Dupa o lupta de trei ore cu focul, militarii au dus la bun sfarsit interventia. Potrivit autoritatilor, suprafata afectata este de aproximativ 1.000 de metri patrati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO