Un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, cuprins de un incendiu. Reteaua electrica veche ar putea fi de vina

11-02-2014 07:47


Un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, cupr...
Incendiu puternic la un restaurant din centrul ist...

Un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei s-a facut scrum marti dimineata, in urma unui incendiu puternic. Cand au ajuns, pompierii l-au gasit arzand de la parter si pana la acoperis.

Putin a lipsit ca focul sa se extinda la cladirile din jur. Militarii au reusit sa opreasca extinderea si, dupa o ora, au lichidat incendiul.

Alarma s-a dat putin inainte de ora 7. Cinci echipaje de pompieri au gonit intr-acolo.

Incendiul a izbucnit dimineata, la cateva ore dupa ce ultimul client a parasit localul de pe Lipscani. Un paznic a sunat la 112 si cinci echipaje de pompieri au gonit intr-acolo.

Cum cladirea era plina de lemn, a ars cat ai zice "foc". Pompierii au mai cerut in sprijin alte doua autospeciale pentru apa, dar si o autoscara ca sa poata actiona la nivelul acoperisului. A trebuit sa-l decoperteze, ca sa stinga focarele ascunse.

In paralel, pentru ca nu era nimeni in restaurant in momentul izbucnirii focului, au spart si usa, ca sa poata sa actioneze din interior.

In total, 200 de metri patrati s-au transformat in scrum.

In ultimul an au intervenit la alte 4 incendii izbucnite in cladirile vechi din centrul istoric. In toate aceste cazuri reteaua electrica veche a dus la dezastru.

Reprezentantii Enel sustin ca reteaua electrica din centrul istoric a fost modernizata odata cu reabilitarea strazilor. Altfel nici n-ar fi putut face fata celor 200 de cafenele, cluburi si restaurante in zona.

Insa nimeni nu stie in cate din aceste cladiri si proprietarii au facut anumite investitii.

Chiar daca pub-urile, cluburile si restaurantele din zona au contracte cu Enel si autorizatii de functionare din partea pompierilor, sunt de multe ori inconjurate de spatii in care persoane care stau ilegal fac diverse improvizatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO