Incendiu puternic la o locuință socială din Constanța. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de cinci ore

Ultima actualizare: 23-11-2021 10:47
Incendiu puternic la o locuință socială din Con...
Incendiu puternic la o locuință socială din Con...

Un incendiu puternic a mistuit luni seară o locuință socială din Eforie Nord. În clădire erau trei persoane care au apucat să iasă la timp, așa că nu au fost rănite.

Pompierii au reușit să stingă flăcările după mai bine de 5 ore de eforturi, iar anchetatorii urmează să stabilească exact cauza incendiului.

Flacările se întindeau pe 300 de metri pătrați în momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului. Ajutat de vânt, focul a cuprins rapid toată casa cu 20 de locuințe sociale.

Bărbat: Nu știm de la ce a luat foc, întâmplător s-ar putea să fi luat de la scurtcircuit. Nu am salvat absolut nimic. Nu știu acuma, să vedem ce o să decidă domnul primar."

Vecin:Le-a luat foc, așa am înțeles. 2 familii erau, dar erau cu copii… Aici era plin de barăci când eram eu copil și asta rămăsese ultima, cred că n-a mai avut unde să-i bage, locuințe sociale ceva de genul și se dau la rând, așteptau.

Răzvan Parconie, purtător de cuvânt ISU:La momentul izbucnirii incendiului în interior se aflau trei persoane care s-au evacuat. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor unei persoane care suferise atac de panică, dar aceasta a refuzat ulterior transportul la spital.

În această dimineață, la locul incendiului au ajuns mai mulți anchetatori. Polițiștii criminaliști continuă cercetările, adună probe de la fața locului și încearcă să afle toate împrejurările în care s-a întâmplat acest incendiu puternic.

Prima ipoteză privind izbucnirea incendiului este un scurt circuit la instalația electrică, susțin anchetatorii. Casa nu avea sistem de încălzire, iar cei care locuiau în camerele sociale obișnuiau să folosească reșouri sau calorifere electrice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO