Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în centrul Capitalei, la o clădire veche, în care locuiau ilegal zeci de oameni.

 

Fumul gros a învăluit străzile din jur, iar locuitorii din clădirile învecinate au fost evacuați. 100 de pompierii au intervenit cu zeci de autospeciale să stingă vălvătaia care ar fi pornit, se pare, de la parterul clădirii.

 

Alarma s-a dat în jurul prânzului, când oamenii au observat un fumul dens ce ieșea prin acoperișul clădirii.

Fumul din spatele magazinului Cocor se vedea de pe bulevardul principal, iar trecătorii se întrebau cu îngrijorare ce s-a întâmplat. Misiunea pompierilor a fost îngreunată de străzile aglomerate din jur. Mai multe mașini au încurcat trecerea autospecialelor cu apă și spumă.

Giani Orlando, inspector șef ISU: „Arde pe 750 de metri pătrați. Am evacuat și un bărbat imobilizat, iar incendiul a pornit de la parter și s-a extins apoi până în pod.”

În urmă cu câțiva ani, primăria a reparat acoperișul clădirii istorice. Oamenii din zonă spun că înăuntru locuiau ilegal zeci de familii.

Martor: „Stăteam abuziv toți. Nimeni nu are curent electric, nu există apă, nu exista nimic. E clar că ne evacuează pe toți, 100%.”

După câteva ore, incendiul a fost stins, iar la fața locului au venit și polițiștii care au deschis un dosar pentru distrugere.