Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din orașul Cavnic a fost cauzat de o țigară aruncată în aerisirea toaletei

Dată publicare: 15-03-2021 12:41
Dată actualizare: 15-03-2021 20:31


Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din orașul Cav...
Stațiunea Straja, un colț de Rai pentru iubitori...
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din orașul Cav...

71 de pacienți și angajați de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, Maramureș, au fost evacuați rapid din cauza unui incendiu.

Un bolnav ar fi aruncat la întâmplare o țigară. Pompierii s-au mobilizat rapid și au stins flăcările înainte ca cineva să fie rănit.

O infirmieră a simţit în zori miros de fum la etajul al treilea al spitalului. Un pacient ar fi fumat în baia salonului şi ar fi aruncat chiştocul la întâmplare.

Marius Mărginean, managerul Spitalului de Psihiatrie: "A aruncat ţigara aprinsă în aerisire. Se găsesc conducte multe din pvc care s-au aprins şi au dus la declanşarea unui fum foarte gros şi consistent."

„Din primele noastre constatări, unul dintre bolnavii internaţi ar fi aruncat o ţigară în aerisirea toaletei de la etajul 3 al clădirii", a spus Vladimir Petruţ.

 

Oana Alexa-Gonczi, purtător de cuvânt ISU: "Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu 3 echipaje de stigere, un echipaj de prim ajutor, o autoscară 2 echipaje ale serviciului de ambulanță şi cu o autospecială pentru transport personal şi victime multiple."

 

În urmă cu doar câteva zile, un incident similar s-a petrecut la spitalul de psihiatrie din Craiova. Acolo, o pacientă care avea la ea o brichetă a dat foc unei saltele, punând mai multe vieţi în pericol. Şeful de secţie a fost amendat cu 2500 de lei, însă investigația nu a ajuns la final.

 

Un număr de 71 de pacienţi internaţi în Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic au fost evacuaţi din cauza unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de duminică spre luni, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ.

Niciunul dintre pacienţii internaţi nu au fost răniţi, transmite Agerpres.

„În total 71 de persoane au fost evacuate. Încăperile au fost aerisite, iar bolnavii urmează să fie introduşi din nou în saloane", a spus Cornel Băbuţ.

Potrivit acestuia, incendiul s-a produs la o baie situată la etajul III al clădirii.

„Din primele informaţii transmise Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, incendiul s-a manifestat într-o baie de la etajul al treilea al clădirii şi a fost lichidat. În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime. În total, au fost evacuaţi 71 de pacienţi. După ventilarea spaţiilor, pacienţii au revenit în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Deocamdată, n-au fost stabilite cauzele posibile a incendiului.

La locul intervenţiei au intervenit două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, o ambulanţă EPA a SMURD şi o autoscară.

Sursa: Agerpres, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO