Incendiu la Penitenciarul Poarta Alba din Constanta. Detinutii, printre care si Miron Mitrea, au fost evacuati de urgenta

Ultima actualizare: 25-04-2015 07:03

Alerta miercuri seara la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce in sectia exterioara a inchisorii a izbucnit un incendiu.

Aproximativ 50 de detinuti au fost evacuati de urgenta, sub escorta. Printre ei s-a aflat si fostul parlamentar Miron Mitrea.
Fortele de ordine au inconjurat penitenciarul, pentru a preintampina orice tentativa de evadare.

Alerta in penitenciar s-a dat in jurul orei 20:00, inainte ca focul sa cuprinda intreaga sectie in care se aflau 50 de detinuti. Incendiul a izbucnit intr-un pavilion exterior al Penitenciarului Poarta Alba, cunoscut de localnici drept Valea Seaca.

Incendiul a izbucnit intr-un dormitor al Penitenciarului Valea Seaca. In acel moment, 50 de detinuti erau in incapere. Cu totii au fost evacuati, iar amedicii de la Spitalul Judetean din Constanta le-au acordat ingrijiri medicale celor care au suferit rani. Printre detinuti se afla si fostul parlamentar Miron Mitrea.

In aceeasi sectie si-a ispasit pedeapsa si Gigi Becali. Cand s-a dat alarma, gardienii aflati la serviciu s-au mobilizat sa-i scoata teferi pe detinuti din locul amenintat de flacari. In acelasi timp, au luat masuri si pentru a preveni eventuale evadari. Alerta a fost extinsa, iar personalul care nu era de serviciu a fost chemat la munca.

"Toate cadrele sunt la serviciu pentru a asigura si a lua toate masurile de siguranta a locurilor de detinere. Detinutii care se aflau cazati pe sectia de detinere au fost evacuati cu operativitate, cu bagaje, cu toate lucrurile pe care le aveau asupra lor", a spus Gabriel Botezan, Penitenciarul Poarta Alba.

"Am vazut o flacara imensa de la doi kilometri distanta. Am dat telefon la 112. Am vorbit cu dispecera, am crezut ca arde casa unui localnic cand zice arde penitenciarul", a spus un martor.

Investigatiile pompierilor au scos la iveala ca focul a pornit nu din dormitoare, ci la acoperis. "Se pare ca cladirea este veche, acoperisul este acoperit de tigla cu astereala din lemn. Au fost patru autospeciale cu apa si spuma, o autospeciala de descarcerare si un SMURD", a spus Gheorghe Constantin, ISU Dobrogea.

 

Focul a fost intetit de vant si pompierii s-au luptat cu el peste doua ore. Chiar si asa, cladirea a ars complet. In afara de Miron Mitrea, in aceeasi sectie si-a ispasit pedeapsa si Gigi Becali, eliberat la inceputul acestei luni.

 

Urmarile incendiului se vad foarte bine pe lumina, au ars bunuri din doua spatii de detentie si acoperisurile acestora. Spatiile se intind pe o suprafata de aproape 400 de metri patrati. Pana la aceasta ora, nu se cunoaste valoarea prejudiciului, dar reprezentantii penitenciarului spun ca vor face o evaluare pe care, ulterior, o vor face publica.

Toti detinutii au fost evacuati, au primit ingrijiri medicale si, din fericire, nimeni nu a fost ranit. Condamnatii care erau cazati aici au fost mutati in alte sectii ale inchisorii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO