Incendiu la un spital fără autorizația de securitate ISU. 120 de pacienți evacuați


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 11 Aprilie 2018 07:06
Categorie: Stiri actuale

Peste 120 de pacienţi au fost evacuaţi şi zeci de pompieri s-au luptat cu flăcările preţ de câteva ore, după ce a luat foc un etaj întreg al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi.

Incendiul a izbucnit după miezul nopţii, într-un spaţiu de sterilizare şi depozitare, însă văpaia şi fumul gros s-au extins cu repeziciune. Iniţial, au fost evacuaţi pacienţii de la Terapie Intensivă, zonă aflată la etajul 5, pentru a fi evitată o tragedie.

Un asistent madical a suferit o intoxicaţie cu fum, însă, spun medicii, starea lui este stabilă. Autorităţile au început o anchetă şi urmează să stabilească cum s-a petrecut totul.

Focul a izbucnit la puţin timp după miezul nopţii, la etajul 6 al spitalului, posibil din cauza supraîncălzirii instalaţiei electrice.

Flăcările s-au întins rapid şi la acoperişul Institutului de Cardiologie, iar fumul gros a împânzit tot spitalul. Medicii de gardă au dat alarma.

Am preluat iniţial pacienţi din secţia ATI, în prezent la Spitalul Parhon este închis temporar secţia de ATI, de dializă şi ambulatoriu, practic etajul 1, 2 şi 3 din clădirea care a luat foc, nu a fost afectată structura de rezistenţă”, a explicat Ionuț Nistor, purtător de cuvânt Spitalul Parhon.

S-au deplasat 8 autospeciale de stingere şi autoscară, autospecială de prim ajutor şi o maşină de victime multiple. Accesul a fost foarte dificil", a declarat Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

După ce au fost stinse flăcările, medicii şi asistentele au început evacuarea pacienţilor. Bolnavii de la Terapie Intensivă au fost trimişi la alte două spitale.

S-a evaluat necesarul transferului din ATI, chirurgie cardiovasculară şi cardiologie. A avut de suferit un asistent care a suferit o intoxicaţie acută cu fum", a precizat Diana Cimpoeșu, medic-șef SMURD.

Toate intervenţiile medicale programate în clădirea care a luat foc au fost amânate.

"Eram programat să mă opereze, acum mă duc acasă. A luat foc acolo sus şi s-au întrerupt aparatele şi nu se mai poate face nimic”, spune un pacient.

Se pare că flăcările ar fi izbucnit de la un un aparat de sterilizare. Culmea e ca spitalul primise un avertisment anul trecut, pentru că nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Şi nici până acum nu rezolvaseră problema.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bărbat salvat dintr-un incendiu de 2 jandarmi în timpul liber. Ce au scos apoi din casă
Vilă arsă în Capitală, pompierii au intervenit cu greu: ”O să ardem aici ca şobolanii
Incendiu la un vagon de tren cu 20 de pasageri la bord, în Bistrița Năsăud
VIDEO PROTVPLUS.RO