Incendiu intre Rasinari si Paltinis pe o suprafata de 12 hectare de vegetatie

Ultima actualizare: 02-10-2012 05:35
incendiu

O suprafata de aproximativ 12 hectare de vegetatie a fost cuprinsa de un incendiu, intre localitatile sibiene Rasinari si Paltinis.

Focul s-a extins de la o fosta exploatare forestiera, iar pentru stingerea acestuia echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta intervin cu 10 autospeciale.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Silviu Albisor, incendiul se manifesta in zona de pasune, intre localitatile sibiene Rasinari si Paltinis, iar echipajele ISU, ajutate de voluntari, intervin pentru a impiedica extinderea acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu au fost inregistrate victime sau persoane care sa solicite asistenta medicala. Cu privire la suprafata afectata, aceasta este pana la acest moment de aproximativ 12 hectare"
, a declarat Silviu Albisor.

El a precizat ca initial o autospeciala a ISU Sibiu a intervenit, alaturi de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta, la un incendiu izbucnit la fosta exploatare forestiera din Rasinari, in jurul orei 14.00, apoi, dupa aproximativ o ora, a fost trimisa o alta masina de interventie deoarece focul s-a extins rapid, fiind vorba despre vegetatie si liziera.

Sambata seara, pompierii intervin pentru stingerea focului cu zece autospeciale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO