Incendiu într-un bloc din Brașov. Pompierii au salvat 20 de persoane

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un bebeluş de numai 3 luni şi 5 persoane s-au intoxicat cu fum şi au fost duse la spital, în urma unui incendiu care a izbucnit luni dimineaţă într-un bloc din Braşov.

Focul a pornit dintr-o garsonieră al cărei proprietar a suferit şi arsuri la umăr. Pompierii au evacuat 20 de oameni din locuinţe şi au stins cu mare greutate flăcările.

Flăcările au cuprins mobila din locuinţa aflată la etajul întâi. Înăuntru era proprietarul, un bărbat nevăzător, care suferise arsuri. Pompierii l-au scos afară şi au aruncat pe geam lucrurile aprinse. Un alt om a fost găsit inconştient.

În câteva minute, fumul s-a răspândit în toată clădirea. Oamenii au intrat în panică şi au încercat cu disperare să iasă cât mai repede la aer curat.

Vecin: ”Am vrut să ies, n-am putut şi au venit pompierii de m-au scos de acolo. Şi acum tremur.

Pompierii sosiţi cu 3 autospeciale au evacuat locatarii, apoi au stins flăcările cu apă şi spumă. Vecinii susţin că proprietarul garsonierei cuprinse de flăcări se încălzea cu ajutorul unei butelii.

Un bebeluş salvat din bloc este conştient şi a fost transportat la spital pentru o evaluare amănunţită.

Blocul de garsoniere în care a avut loc incendiul este locuit, în principal, de pensionari sau tineri cu copii mici. Cei aflaţi acasă s-au speriat îngrozitor, pentru că au avut impresia că nu vor reuşi să depăşească barierele de fum şi să iasă din clădire.

20 de persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a scăpa de pericol. Militarii nu au stabilit deocamdată cauza incendiului. Cert este ca garsoniera din care a pornit focul nu era racordata la instalaţia de gaze.

Se pare că proprietarul folosea o butelie pentru a se încălzi. Probabil că omul a încercat să stingă singur focul şi de aceea a suferit arsuri la umăr, care nu sunt însă grave.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO