Incendiu la clubul Chaboo din Capitala. Flacari uriase au pornit langa piscina si au distrus un cort. VIDEO

Dată publicare: 04-08-2016 13:16
Dată actualizare: 07-08-2016 07:03


Foc, o coloana uriasa de fum si multe masini de pompieri au creat o stare de tensiune intr-una dintre cele mai aglomerate zone ale Bucurestiului, Floreasca.

Un incendiu izbucnit la un club exclusivist a transformat in cenusa un depozit al localului. Din fericire, pompierii au stins rapid flacarile care amenintau si cladirile din apropiere. Oaspetii complexului au ramas la piscina, in ciuda desfasurarii de forte. Fuiorul de fum s-a vazut de la kilometri distanta. Sunati de zeci de oameni, pompierii au trimis 7 autospeciale la fata locului.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 13.00 in incinta clubului Chaboo. In curtea localului, langa piscina, vegetatia a luat foc. Flacarile nu au putut fi stinse de angajati si s-au extins imediat la un cort aflat in apropriere.

Daniel Vasile, ISU: "La sosirea primelor 4 autospeciale incendiul se manifesta la vegetatie si apoi s-a extins la peretii cortului, cu propagare atat pe orizontala cat si pe verticala, arderea a fost violenta, materialele din interior au ars cu flacara."

Flacarile uriase au mistuit cortul de 200 de metri patrati in care erau depozitate materiale plastice, din lemn si o parte din recuzita localului. Degajarile de fum au fost asadar serioase insa cum totul s-a intamplat in aer liber, nicio persoana nu a fost evacuata.

Prea putini dintre cei care erau la piscina in acele momente au renuntat la ziua de plaja asa ca au continuat sa se bronzeze linistiti. Doar cei care aveau masinile in parcare s-au speriat si au mers sa le mute de acolo.

Incendiul a fost stins dupa aproximativ o ora. Pe pagina de Facebook, administratorii discotecii au tinut sa precizeze ca "angajatii au ajutat la stingerea incendiului cu furtunurile si hidrantii din dotarea clubului pana in momentul in care au venit pompierii. Piscina este deschisa in continuare si functioneaza cu programul ei normal, la fel si celelalte evenimentele."

Pompierii nu au stabilit deocamdata de la ce a pornit focul insa este posibil ca cineva sa fi aruncat la intamplare o tigara aprinsa.

Desfasurarea evenimentelor:

UPDATE 16:00 Nimeni nu a fost ranit, iar pompierii au reusit sa stapaneasca situatia abia dupa doua ore. Degajarile de fum au fost impresionante dar pentru ca totul s-a desfasurat in aer liber, nicio persoana nu a fost evacuata. 

UPDATE 14:00 Focul a fost aproape complet stins. Incendiul de vegetatie de pe strada Barbu Vacarescu izbucnit joi la pranz a distrus in totalitate cortul din profile metalice si prelata aflat in zona si care avea materiale plastice si lemnoase, nefiind inregistrate victime, a anuntat Adrian Marin, purtator de cuvant al ISU Bucuresti. Potrivit acestuia, flacarile au ars circa 100 metri patrati de vegetatie uscata.

Echipele de interventie au luat masura de protectie a cladirilor invecinate prin realizarea unui dispozitiv in jurul focarului. Cea mai apropiata cladire este situata la 30 de metri. "Incendiul a fost localizat si pompierii lucreaza la lichidarea micilor focare, nu mai sunt probleme", a completat Adrian Marin.

Incendiul are loc la intersectia strazii Fabrica de Glucoza cu Barbu Vacarescu. Fumul se vede si din centrul Capitalei, dupa cum semnaleaza utilizatorii Facebook iar suprafata afectata se pare ca se extinde rapid. 9 masini de popmpieri au ajuns la locul incendiului.

Initial s-a crezut ca ar fi vorba despre un incendiu de vegetatie, dar ulterior ca a luat un foc un cort amplasat langa un club din zona, plin cu diverse produse din mase plastice. 

 O martora oculara relateaza ca pompierii au reusit sa ajunga abia dupa mai bine de jumatate de ora, deoarece nu au avut cum sa intre, accesul fiind blocat. S-ar fi auzit si o mica explozie, iar aerul este aproape irespirabil.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO