Incendiul izbucnit in Delta Vacaresti din Capitala a fost stins de pompieri. Peste 2.000 de metri patrati de vegetatie au ars

Ultima actualizare: 14-07-2016 08:15

Incendiul izbucnit luni dupa-amiaza in Delta Vacaresti din Capitala a fost stins de pompieri, dupa o interventie care a durat aproximativ doua ore, la care au participat peste 30 de militari de la ISU.

Peste 30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au fost trimisi sa stinga un incendiu de vegetatie uscata care a izbucnit, luni, in Delta Vacaresti din Capitala. Echipajele au intampinat dificultati din cauza ca nu au putut intra cu autospecialele si au fost nevoite sa actioneze, initial, doar cu lopeti pentru limitarea extinderii focului.

Incendiul a fost anuntat la 112, luni, in jurul orei 17.00, suprafata cuprinsa de flacari fiind de aproximativ 2.000 de metri patrati.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise sa intervina, dar nu au putut ajunge cu autospecialele in apropierea flacarilor, din cauza solului umed si foarte moale.

Ulterior, pompieri au reusit sa conecteze mai multe furtunuri, pe o distanta de 300 de metri, si au stins incendiul, in jurul orei 19.00.

Delta Vacaresti este declarata zona urbana protejata, fiind un lac antropic aflat in cartierul Vacaresti din Bucuresti, sectorul 4, cu o suprafata de 189 hectare.

In zona sunt izvoare subterane, care au permis cresterea unei vegetatii diverse, fiind identificate peste 95 de specii de pasari, intre care starci, egrete, cormorani, pescarusi, lebede, lisite, rate salbatice, muscarul negru, animale acvatice ca serpi de apa, tritoni, dar si vulpi, iepuri, vidre si bizami, care supravietuiesc intr-un ecosistem stabil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO