Incendiu de proporţii în Galaţi. Focul este nestins după mai bine de 20 de ore

×
Codul embed a fost copiat

Incendiul violent care a cuprins un depozit de hârtie şi mase plastice din Galaţi, este nestins după mai bine de 20 de ore.

UPDATE 13.00 Focul arde şi acum, deşi pe parcursul nopţii, peste 80 de pompieri cu 16 autospeciale au acţionat fără întrerupere.

Vălvătaia s-a extins pe aproximativ 10.000 de metri pătraţi şi a afectat şi acoperişul unui restaurant mare din apropiere, care are mai multe saloane de nunţi. Intervenţia militarilor a fost extrem de dificilă. Flăcările mari şi fumul dens i-au obligat să acţioneze de la distanţă.

Au venit în ajutorul colegilor din Galaţi şi 3 autospeciale de la ISU Brăila şi una de la ISU Vrancea. Chiar şi acum se lucrează pentru lichidarea focarelor. Se stropeşte cu apă de la înălţime, întrucât elementele de construcţie sunt instabile. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit.

Nu s-au înregistrat victime, dar pagubele sunt mari.

Citește și
incendiu
Pădurea din Mehedinţi, cuprinsă de flăcări duminică, arde şi acum
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

UPDATE 08:00 Pompierii intervin de aproximativ 15 ore pentru lichidarea incendiului care a cuprins un depozit de hârtie şi mase plastice din municipiul Galaţi, aceştia reuşind să limiteze extinderea focului şi la restaurantul din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat marţi dimineaţă pentru News.ro că echipajele de pompieri intervin în continuare pentru stingerea incendiului izbucnit luni la depozitul de hârtie şi mase plastice şi care a distrus o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

"Se acţionează în continuare pentru stingerea incendiului, care a fost localizat. Suprafaţa totală afectată este de circa 10.000 de metri pătraţi, dar nu mai există pericolul de extindere. A fost salvat şi restaurantul şi service-urile din apropiere", a declarat Chiriţă, precizând că la acest moment mai sunt focare în partea de jos a halei, nemaiarzând acoperişul.

Reprezentantul ISU Galaţi a mai spus că aproximativ 100 de pompieri au intervenit pe parcursul nopţii de luni spre marţi pentru stingerea incendiului, iar la această oră la faţa locului se intervine în continuare cu 16 autospeciale şi cu două cisterne de la Societatea de Apă-Canal din Galaţi.

Cronologia evenimentelor, luni, 7 august

UPDATE 22:30 Flăcările care au cuprins, luni seara, un depozit de hârtie şi mase plastice din municipiul Galaţi s-au extins şi la acoperişul clădirii unui restaurant din apropiere, în timp ce în sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi pentru stingerea incendiului la faţa locului au ajuns şi trei autospeciale de la Combinatul ArcelorMittal.

"Incendiul s-a extins şi la acoperişul restaurantului din vecinătate; nu au fost persoane evacuate pentru că nimeni nu era în interior, dar au fost scoase mai multe bunuri. Sunt aici şi trei maşini de la CSI de la Combinat şi s-au chemat în sprijin şi colegi din Vrancea şi Brăila", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

UPDATE 21:45 Traficul rutier la ieşirea din muncipiul Galaţi, pe prelungirea străzii Traian, a fost întrerupt, luni seară, pentru a facilita intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiului care se manifestă în continuare la un depozit de hârtie şi mase plastice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, luni seară, corespondentului News.ro că traficul rutier pe prelungirea străzii Traian a fost oprit pentru ca pompierii care intervin pentru stingerea incendiului să aibă acces la hidranţi. "Hidranţii sunt pe cealaltă parte a străzii şi, pentru ca furtunurile să nu fie obturate, s-a decis oprirea traficului rutier", a spus Chiriţă.

El a precizat că, în prezent, se acţionează cu zece autospeciale pentru stingerea incendiului violent izbucnit la un depozit de hârtie şi mase plastice şi care se manifestă violent pe o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi.

Potrivit pompierilor de la ISU Galaţi, este afectată o hală de producție hârtie și mase plastice. Incendiul se manifestă violent pe o suprafață de aproximativ 700 metri pătrați. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Intervenția pompierilor gălățeni este deosebit de dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate și a fumului dens generat de arderea materialelor plastice.

La fața locului acționeaza 6 echipaje de stingere și un echipaj SMURD din cadrul ISU Galați. În acest moment se intervine pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la vecinăți.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Incendiu la un centru pentru refugiaţi din Germania. 2 oameni au murit
Incendiu la un centru pentru refugiaţi din Germania. 2 oameni au murit

Doi morţi într-un incendiu la un adăpost pentru solicitanţi de azil şi oameni ai străzii din Germania

Pădurea din Mehedinţi, cuprinsă de flăcări duminică, arde şi acum
Pădurea din Mehedinţi, cuprinsă de flăcări duminică, arde şi acum

Zeci de pompieri militari din mai multe judeţe au intervenit să stîngă focul. În ajutorul lor a fost trimis şi un elicopter, dar şi o aeronavă Spartan.

Un taxi a ars în Pitești, după ce șoferul a izbit o mașină cu viteză mare
Un taxi a ars în Pitești, după ce șoferul a izbit o mașină cu viteză mare

Un taxi a luat foc joi noaptea, pe un bulevard din centrul Piteştiului, după ce şoferul a izbit o maşină din faţa lui. Bărbatul de 53 de ani a apucat să coboare din taxiul care apoi a ars în totalitate.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.