Incendiu de proporții în Câmpulung Muscel. Au ars patru case și 11 mașini

Ultima actualizare: 12-09-2020 20:18

Un incendiu de proporţii petrecut dimineaţă în Câmpulung Muscel a distrus 4 case şi 11 maşini. Pompierii s-au luptat să oprească flăcările şi spun că cel mai probabil, focul a pornit de la un defect la reţeaua electrică a uneia dintre locuinţe.

Dezastrul s-a dezlănţuit puţin după ora şase dimineaţa, pe o stradă de la intrarea în Câmpulung Muscel. Patru case au fost cuprinse de flăcări una după alta, trei maşini au ars complet, iar alte opt autoturisme au fost afectate de radiaţia de căldură.

„Au ars casa, garajul, două maşini sunt scrum, o camionetă şi o maşină mică" spune Viorica Vuta, care are și cele mai mari pagube.

Olga Postoacă-proprietar: „Ne-am trezit dimineaţa, în flăcări. Au pornit de la casa asta flăcările şi s-au extins la maşini, a noastră e pagubă totală, nu mai e nimic de recuperat. Nu avem CASCO".

Acest domn a reuşit în cele din urmă să îşi mute maşina de lângă cele care ardeau, însă autoturismul tot n-a scăpat neatins.

Ion Grecu-proprietar: „De dimineaţă, mi-a bătut vecina în uşă, să vin să trag maşina, că e pericol, N-am CASCO. Mi-a spart parbrizul, oglinda, stopul"

În timpul zilei, anchetatorii s-au întors la faţa locului, iar bilanţul este unul dezastruos. Au ars 11 autoturisme şi patru case. Cele mai multe dintre bunuri erau neasigurate."

Sorin Șaim-Detasamentul de pompieri Câmpulung Muscel: „Am constatat că ardeau în dezvoltare două case de locuit ale proprietarului, garajul şi cele trei autoturisme ale acestuia, plus anexe gospodărești şi o casa învecinată, cu posibilităţi de propagare la celelalte case de locuit. Erau afectate un număr de 8 autoturisme ale vecinilor".

Din cauza flăcărilor puternice şi a căldurii au fost avariate şi zece balcoane ale blocului din apropiere. Izolaţia din PVC s-a topit, iar mai multe geamuri au crăpat. O anchetă urmează să lămurească exact cauza incendiului, dar pompierii spun că totul ar fi pornit de la o reţea electrică suprasolicitată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO