Incendiu de vegetație la marginea Craiovei: 8 vehicule, distruse de flăcări

Dată publicare: 18-08-2017 10:59
Dată actualizare: 24-08-2017 16:16


Un incendiu de vegetaţie, scăpat de sub control, a distrus o mare parte a unui parc auto second-hand, situat pe marginea drumului naţional 65, la ieşirea din Craiova spre Piteşti.

Totul s-a aprins în numai câteva minute şi doar intervenţia rapidă a pompierilor a făcut că incendiul să nu se extindă la toate vehiculele. În parcare erau şi multe butelii care au explodat rând pe rând şi i-au speriat pe trecători.

Focul aprins pe câmpul de la marginea Craiovei a fost iute întețit de vântul puternic.

Înainte ca cineva să îşi dea seama, flăcările au ajuns la parcul auto şi focul a cuprins 4 maşini şi 4 rulote. Primii care au intervenit au fost lucrătorii serviciului de voluntariat ai comunei Pieleşti. În acele momente, buteliile din depozitul care ardea au început să explodeze.

Iliuţă Țârcovnicu, viceprimar comună Pieleşti: "În momentul în care am încercat să izolăm  zona. De lângă gard a început să explodeze şi nu mai. Ne-a fost frică. Au început să sară buteliile şi ne-am îndepărtat. Toată partea din sensul giratoriu a plecat, din câmp deschis, cred că ţigare sau ceva a fost."
Reporter: "Cât de mari erau flăcările?"
Iliuţă Țârcovnicu, viceprimar comună Pieleşti: "Cred că în jur de 2 metri."

La faţa locului au ajuns în scurt timp pompierii care au reuşit să stingă focul după 3 ore de eforturi.

Marcel Negoiţă, proprietar parc auto: "Când am venit erau maşinile în flăcări. Au ars deja 3, 4 maşini şi vreo 4 rulote. Pierderea momentan nu pot să o evaluez, dar sigur sare de 10 -15 mii de euro."


Numeroase incendii de vegetaţie au izbucnit în această perioadă în sudul ţării, din cauza caniculei, dar şi din pricina celor care incendiază miriştile şi lasă focul nesupravegheat.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO