Incendiul declansat la un depozit de documente din Ilfov, stins dupa 10 zile de la izbucnire. Cand vor incepe cercetarile

Ultima actualizare: 08-06-2017 07:14

Incendiul declansat la un depozit cu arhive din Ilfov a fost declarat stins, dupa zece zile de la izbucnire.

Abia de luni, specialistii vor incepe sa contureze planul care sa le permita sa intre in hala distrusa de flacari, ca sa afle exact ce s-a intamplat acolo.

La fata locului va merge o echipa formata din pompieri, politisti dar si specialisti de la Inspectoratul de Stat in Constructii, cei care trebuie sa stabileasca in ce conditii se poate intra in hala.

Incendiul declansat saptamana trecuta la un depozit din judetul Ilfov, in care erau arhivele mai multor companii, inclusiv ale unor banci, a fost lichidat duminica seara, dupa zece zile de la izbucnire, anunta reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

Potrivit acestora, incendiul a fost lichidat duminica seara, in jurul orei 20.30, iar toate echipajele de interventie ale ISU au fost retrase.

Incendiul a izbucnit vinerea trecuta, in jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Darasti, judetul Ilfov. Incendiul a afectat aproximativ 1.000 de metri patrati din suprafata totala a imobilului de 1.800 de metri patrati, declarau reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Intrebat despre pagubele produse de incendiu, purtatorul de cuvant al ISU, Daniel Vasile, spunea ca este posibil sa fi scapat de flacari doar echipamentele electronice, aflate in partea din spate a cladirii.

Initial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscari si o echipa de descarcerare, insa numarul acestora a fost suplimentat, ajungandu-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare si au fost aduse si motopompe pentru alimentare din surse fara presiune.

Din doua treimi din suprafata n-au mai ramas decat peretii, acoperisul s-a prabusit in interior, iar peretii pot cadea si ei oricand.


Stefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania careia ii apartine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sambata trecuta, ca urmeaza sa fie facuta o analiza, in baza situatiei electronice pe care firma o are pentru a se stabili exact ce documente au ars. El a mai spus ca depozitul avea asigurare, iar companiile, care aveau acolo arhivele si au ramas fara documente, vor fi despagubite.

El a mai spus ca firma a investit 400.000 de euro intr-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la doua dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau incepute lucrari de dotare cu un astfel de sistem.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienti, in general companii private, inclusiv banci.

In depozitele din localitatea ilfoveana Darasti, care apartin Global Archive Management si care au fost distruse in incendiu, se afla, pe langa arhivele unor mari companii, inclusiv banci, toata arhiva Astra Asigurari, inca din perioada in care aceasta era monitorizata de firma de audit financiar KPMG, a scris Romania Libera.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO