În sectorul 3 se vor ridica, de joi, maşinile parcate neregulamentar


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2018 20:09
Categorie: Stiri actuale
Actiune de ridicare a masinilor parcate in locuri nepermise

Maşinile vor fi ridicate de angajaţi ai Primăriei în prezenţa poliţiei locale.

Primarul Robert Negoiţă va participa joi la reluarea acţiunilor de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar în sectorul 3. Maşinile vor fi duse într-un spaţiu special amenajat pe strada Releului.

Comunicatul primăriei:

Potrivit procedurii, activitățile de ridicare, transport și depozitare sunt făcute doar de personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Serviciului Administrativ și numai în baza dispoziției de ridicare întocmite de către polițiștii locali ai Sectorului 3 sau de către polițiști rutieri ai Brigăzii Rutiere București.

Activitatea de eliberare a vehiculelor/remorcilor/rulotelor ridicate de pe partea carosabilă este efectuată de către personalul cu atribuții în efectuarea acestor operațiuni din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală.

Personalul Serviciul Administrativ care efectuează operațiunea de ridicare este însoțit obligatoriu pe toată perioada desfășurării acesteia de agentul constatator din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală sau al Brigăzii Rutiere București, după caz.
Dispoziția de ridicare se încheie în trei exemplare, dintre care primul rămâne la agentul constatator, iar celelate două la personalul Serviciului Administrativ.

La eliberarea vehiculului reprezentanții Directiei Generale de Poliție Locală predau cel de-al treilea exemplar proprietarului/deținătorului legal al acestuia.

Astfel, vehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 sunt ridicate, transportate și depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4.

Tarifele pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar sunt următoarele:
• Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 200 de lei;
- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 270 de lei;
• Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
- cu masă totală maximă autorizată de până la cinci tone: 150 de lei;
- cu masă totală maximă autorizată de peste cinci tone: 200 de lei;

• Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
• în primele 24 de ore: 150 de lei;
• după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.
Plata tarifelor aferente oprațiunilor de ridicare, transport și depozitare se face la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale sau pe platforma on-line www.ghiseul.ro.

Amenzile pentru staționarea neregulamentară se aplică în conformitate cu OUG nr. 195/2002. Proprietarii vehiculelor ridicate pot obține informații la numărul de telefon 021.9543 - dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală. Facem precizarea că recuperarea vehiculelor depozitate în spațiul special amenajat din str. Releului nr. 4 se poate face non-stop în baza chitanței fiscale care atestă plata tarifului aferent.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO