În plină epidemie de Covid-19, românii au ieșit la iarbă verde și au umplut piețele

Dată publicare: 21-03-2020 20:13
Dată actualizare: 22-03-2020 09:57


În plină epidemie de Covid-19, românii nu au ținut cont de recomandările autorităților, dar mai ales ale medicilor, și au mers astăzi, la plimbare, sau la cumpărături, în piețe.

În pădurea Băneasa, de pildă, multe familii și-au scos copiii la plimbare, au cules flori, au stat la picnic și au transformat pădurea într-un loc aglomerat. Lucrurile au stat cam la fel și în Brașov, unde lumea a ieșit la iarbă verde.

Au fost 25 de grade în București, iar în pădurea Băneasa, de lângă București, erau parcate zeci de mașini.

Dacă în pădurea Băneasa erau mulți tineri, în piețe au ieșit bunicii. În Obor, de exemplu, era o forfotă greu de acceptat în condițiile în care o țară întreagă se lupta cu un virus care nu se vede, nu se simte și nu are gust pentru a fi evitat, așa cum a scris astăzi secretarul de stat, Raed Arafat, într-o postare pe Facebook.

Și la malul marii a fost forfotă. Unii au simțit chiar nevoia să între cu mașină direct pe nisip, deși acest lucru se pedepsește cu amendă între 10.000 și 20.000 de lei.

Iar în Brașov s-a mers direct la iarbă verde. Acolo s-au făcut grătare.

Copiii au jucat fotbal, iar cei mai în vârstă au făcut drumeții în grupuri, fără să se teamă că s-ar putea îmbolnăvi, deși fac parte din cea mai expusă categorie.


VIDEO PROTVPLUS.RO