In Brasov, tavanul unei gradinite s-a desprins chiar in timpul serbarii. Incidentul socant a fost filmat de un parinte

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02

Incident socant intr-o gradinita din comuna Prejmer, judetul Brasov: chiar in timpul serbarii de sfarsit de an, o bucata de tencuiala din tavan s-a desprins brusc si s-a prabusit in mijlocul copiilor care cantau pentru parintii lor.

Din fericire nimeni nu a fost ranit. Acum gradinita va intra in reparatii, lucru care trebuia sa se intample de multa vreme.

Imaginile au fost surprinse de un parinte care isi filma mandru copilul in timpul serbarii de la gradinita din comuna Prejmer, Brasov. Cantecelul copiilor a fost subit intrerupt de o bucata imensa de tencuiala care s-a desprins din tavan.

Peretele a cazut razant prin spatele educatoarei care aseza copiii in linie. Zidaria s-a spart in bucati mari, aproape in fata copiilor derutati de incident. Socati, nici parintii, nici educatoarea n-au reactionat imediat, asa ca serbarea a continuat. Ba chiar adultii rad si aplauda la final. "Nu-i nimic, continuati! Asa e la noi la gradinita din Prejmer!"

Bucata desprinsa avea insa aproape o jumatate de metru patrat si putea sa raneasca serios un copil de gradinita.

Silvia Georgescu, educatoare: "Normal ca a facut un poc cand a ajuns jos, dar nu a fost absolut nimic, copii nu s-au panicat, am continuat serbarea"

Starea cladirii in care functioneaza gradinita este una precara. Nu s-au mai facut demult investitii in amenajarea ei, iar acest lucru e cunoscut si de parintii care-si duceau zi de zi copiii la cursuri.

Catalin Popa, consilier local: "In nenumarate randuri educatoarele au facut sesizari cum ca exista infiltratii in tavanul cladirii. Am alocat sumele necesare pentru reabilitare, dar aceste sume au fost relocate de domnul primar"

Primarul spune ca a depus deja proiectul pentru construirea unei noi gradinite si tocmai de aceea nu a mai investit in cladirea veche.

Constantin Serban Todorica, primarul comunei Prejemer: "Ne cerem scuze fata de copii, fata de prejmereni fata de toti cei care au fost deranjati de acesta informatie, dar sigur ca noi nu o tratam cu superficialitate tocmai de aceea vom rezolva de indata acesta problema"

Acum, peste vara, gradinita va intra totusi in reparatii, pentru ca la toamna copiii vor invata tot aici.

Sorin Mircea, directorul scolii gimnaziale Prejmer: "Este vorba de reparatii la acoperis, igienizari, zugraveli tencuieli, va fi refacut totul incat sa nu mai fie nici o problema"

Cladirea gradinitei din Prejmer a fost ridicata la inceputul anilor '80, iar la toamna sunt asteptati aici 80 de copii.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO