Impuscaturi intr-o comuna de romi din Galati. Faptasul este un individ de 35 de ani cu antecedente penale

Ultima actualizare: 13-10-2016 07:15

Focuri de arma la Ivesti, in judetul Galati, intr-una dintre cele mai mari comunitati de romi din tara. Un barbat de 29 de ani a fost impuscat cu un pistol cu bile de cauciuc de un individ de 35 de ani.

Totul ar fi pornit de la un scandal ivit in centrul comunei, in care, potrivit rudelor, victima nici macar nu fusese implicata. Ranitul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenta din Galati, pentru ca starea lui era grava.

Bacu Stanescu, victima, pe targa: "A fost o conversatie intre noi si ei au inceput violent."
Reporter: "Si te-a impuscat? Ce fel de arma avea?"
Bacu Stanescu: "Un pistol. A tras vreo zece focuri, din care m-au nimerit vreo patru."
Reporter: "Te-au si batut inainte?"
Bacu Stanescu: "M-au lovit si cu bete."

Dr. Angel Trifan, medic coordonator SMURD Galati: "A fost preluat de catre colegii nostri de pe unitatea de terapie intensiva mobila. Va fi dus la Spitalul Judetean unde in urma investigatiilor si consulturilor de specialitate se va vedea gravitatea plagilor rezultate."

Medicii l-au dus pe ranit direct in sala de operatie si spun ca in prezent viata lui este in afara oricarui pericol. In scurt timp, la spital au ajuns si rudele victimei.

Dr. Adrian Malacu, medic SMURD: "Starea e stabila in momentul de fata. Patru plagi prin impuscare in regiunea toraco-abdominala si membre inferioare. Am inteles ca a fost lovit si cu un par in cap. Stabil in momentul preluari si in timpul transportului."

Kaizer Stanescu, tatal victimei: "S-au luat asa, de la vorba. Si ce-a facut, avea ciuda mai de demult si el l-a suduit pe unul din ei. El a fost acasa, a luat pistolul sa-l impuste pe baiatul meu, pe drum, de la poarta mea o suta de metri."

Lenuta Stanescu, sotia victimei: "Nu trebuia sa il impuste. Trebuia sa il impuste? Nu trebuia. Daca era un ciomag, ii dadea doua, trei."

Politistii l-au identificat pe cel care a tras, un barbat de 35 de ani cu antecedente penale. Chiar daca a incercat sa se ascunda, dupa aproximativ doua ore el a fost gasit si dus la audieri. Individul este cercetat acum pentru vatamare corporala si uz de arma fara drept.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO